Par optimismu • IR.lv

Par optimismu

1
Pauls Raudseps

Pirmo reizi kopš krīzes sākuma noskaņojums ekonomikā atgriezies cerīgā zonā

Tumšie vakari aizvien agrāk sabiezē aiz loga, apkures rēķini ieslīd pastkastes spraugā, garāmbraucoša baļķvedēja paķertās peļķes dzedrais ūdens noklāj melnās bikšu staras.

Visa daba un vide ir kā sazvērējušās, lai šis gadalaiks un tajā iekrītošie valsts svētki – Lāčplēša diena un 18.novembris – slīgtu drūmos toņos. Taču viss, kas šajā dzīvē ir svarīgs, nāk mums caur pārbaudījumiem. Tikai pārvarot grūtības, mēs varam kaut ko patiesi nopelnīt.

Lai spītētu tumsai, ir jāraugās uz nākotni ar gaišu skatu, ar veselīgu optimismu. Tas ir svarīgi ne tikai katra cilvēka personiskajai garīgajai labsajūtai. Bez pozitīvas apņēmības nav iespējams ne izveidot valsti, kā to Latvijas dibinātāji izdarīja šķietami bezcerīgos apstākļos pirms 92 gadiem, ne atjaunot valsts tautsaimniecību un izaugsmi, kas pašlaik ir mūsu vēsturiskais uzdevums un kas pirms diviem gadiem varēja likties teju neiespējami.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu