Vides tīrīšana • IR.lv

Vides tīrīšana

4
Aivars Ozoliņš

Ušakova vienošanās ar Ameriku iedzen vēl vienu naglu PLL zārkā

Saskaņas centra un LPP/LC līgumu par frakciju bloka izveidošanu Rīgas domē varētu uzskatīt par formalitāti, kas vienkārši apstiprina abu jau tāpat ciešo sadarbību. Taču šī formalitāte, pirmkārt, stabilizē politisko situāciju, kāda izveidojusies pēc vēlēšanām un valdības apstiprināšanas. Otrkārt, iezīmē politisko spēku turpmāku konsolidāciju un faktiskas trīspartiju sistēmas veidošanos.

Piedalīšanās nākamajās pašvaldību vēlēšanās ar kopēju sarakstu, ar ko abu politisko spēku vadītāji pamato šo vienošanos, ir ļoti reāla, taču nav galvenais iemesls līguma parakstīšanai mēnesi pēc Saeimas vēlēšanām un vairāk nekā divarpus gadus pirms pašvaldību vēlēšanām.

Rīgas domes koalīcijas sastāvs parasti ir saistīts ar valdības koalīcijas sastāvu. Arī pirms šīs Saeimas vēlēšanām dzirdējām, ka Aināra Šlesera cilvēki esot piedāvājuši Jaunajam laikam atbalstu Rīgas mēra Nila Ušakova gāšanā apmaiņā pret vietu valdībā. Un ka – tieši otrādi – JL un SC varētu būt vienojušies par Šlesera padzīšanu no vicemēra amata. Arī pēc velēšanām brīdi zelētais valdības koalīcijas variants ar SC būtu nozīmējis domes koalīcijas mainīšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu