Evita Jaksone, loteriju uzraudzītāja • IR.lv

Evita Jaksone, loteriju uzraudzītāja

3
Sivēni, tauriņi un Jorkšīras terjera kucēns — tie ir laimesti, kuriem Evita Jaksone atteikusi loteriju atļaujas numurus. Evita ir Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas licencēšanas nodaļas vadītāja. Viņa piešķir loteriju atļaujas numurus un licencē spēļu zāles. Foto — Lauris Vīksne, F64
Ieva Alberte

Šis gads ir neticami veiksmīgs, – atzīst Evita Jaksone

Gada sākumā mākušas šaubas, ka pēc krīzes loterijas tiks organizētas retāk. Tieši otrādi. Lielākie loterijas laimestu balvu fondi ir Zelta zivtiņai – 78 477 latu vērtībā, Coca-Cola – Ls 85 350.

Evita pieļauj, ka loterijas savu aktualitāti nav zaudējušas tāpēc, ka tā ir sava veida reklāma: degvielas uzpildes stacija par laimestu likumsakarīgi izvēlas automašīnu vai degvielu, makšķerēšanas žurnāls – laivu. Pēdējā laikā aktuāls un populārs laimests ir skaidra nauda, un cilvēki to novērtē. Savukārt nebūtībā aizgājušas loterijas, kur varēja laimēt, pērkot alkoholu vai cigaretes. Tas tāpēc, ka kopš 2004.gada loterijas sāka regulēt Preču un pakalpojumu loteriju likums.

Sivēni, tauriņi un Jorkšīras terjera kucēns – tie ir laimesti, kuriem Evita Jaksone atteikusi loteriju atļaujas numurus. To liedz Dzīvnieku aizsardzības likums. Sivēni kā laimests bija paredzēti kādai Līgo svētku akcijai, savukārt kucēns – žurnāla abonēšanas kampaņai. Idejas autori gan dažādi izmēģinājušies apiet likumu, piemēram, laimestu pārdēvējot par dāvanu karti Jorkšīras kucēna saņemšanai. «Ja jau dāvanu karte, tad jābūt iespējai izvēlēties preci,» norāda Evita. Piemēram, dāvanu karte zooveikalā varētu būt laimesta cienīga, jo cilvēks var izvēlēties: iegādāties dzīvnieku vai sunim siksnu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu