Runāšu atklāti • IR.lv

Runāšu atklāti

4
Foto — Šahzads Raza

Pēc intervijas ar Artūru Irbi (43) paliek tikai viens neskaidrs jautājums – kas slaveno sportistu uzkurina vairāk: Latvijas politika vai hokeja virtuve?

Jau vairāk nekā gadu Artūrs Irbe atkal dzīvo Amerikā, kur trenē Nacionālās hokeja līgas komandas Vašingtonas Capitals vārtsargus. Šogad viņš uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas Slavas zālē, un pēc pāris nedēļām savā Slavas zālē viņu uzņems arī Sanhosē pilsēta. Par spīti šīm atzinībām, Irbe intervijā atzīst, ka vēlētos lielāku stabilitāti profesionālajā dzīvē un Latvijas politikā. Pēc treniņa kāda Vašingtonas lielveikala 8.stāvā, kur atrodas Capitals birojs un treniņu ledus laukums, Irbe dzer ūdeni, lai atgūtu izsvīsto, un stāsta, ka Latvijā noteikti atgriezīsies. Bet tas nebūs tik drīz.

Vai kopš ierašanās Washington Capitals pērn augustā jūties šeit kā savējais?
Lai cik tas jocīgi būtu, Vašingtonā jūtos vairāk savējais nekā Latvijas hokejā un Rīgas Dinamo. Skumji, bet šeit esmu vairāk novērtēts, nekā tas ir bijis Latvijā. Rīgā biju savējais starp džekiem, treneriem, bet funkcionāru vidē, kad nonācu līdz treneru jautājumiem… Tā vide vēl nav izaugusi līdz tam, lai teiktu, ka tur tiešām pastāv profesionālisms.

Tu domā, ka šie cilvēki nezina, ko nozīmē profesionāls sports… (Irbe pārtrauc.)
… viņi nevēlas. Mūsu hokejā vēl nav ienākusi jaunā paaudze. Nerunāju par hokejistiem, bet gan par funkcionāriem, kuri vēlētos kaut ko mainīt. Lielai daļai hokeja sabiedrības nav īpaši jāiespringst, jo ir ērti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu