Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Gruzija ir izjaukusi lielāko Krievijas spiegu tīklu šajā valstī un aizturējusi 13 cilvēkus, to skaitā četrus Krievijas pilsoņus, kurus tur aizdomās par slepenas militārās informācijas piegādāšanu Maskavai. Gruzijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis paziņojis, ka aizdomās turētie, starp kuriem ir arī Gruzijas militārpersonas, Krievijas galvenās izlūkošanas pārvaldei piegādājuši slepenu informāciju par Gruzijas karaspēku. To izdevies atklāt, iefiltrējoties spiegu tīklā. Krievija paziņojusi, ka uzskata to par provokāciju, kas sarīkota pirms NATO sanāksmes Lisabonā, kur piedalīsies arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

ASV Republikāņu partija pēc savas vēsturiskās uzvaras Kongresa vēlēšanās paudusi apņēmību neļaut prezidentam Barakam Obamam slēgt Gvantanamo cietumu. Kā uzskata republikāņi, kas pagājušajā nedēļā pārņēma savā kontrolē Pārstāvju palātu un ievērojami iedragāja demokrātu vairākumu Senātā, šī pretrunīgi vērtētā ieslodzījuma nometne ASV militārajā bāzē Kubā ir ļoti svarīga no nacionālās drošības viedokļa. Obama bija solījis slēgt Gvantanamo cietumu jau līdz šāgada janvārim, taču nepanāca to un jaunu termiņu tā arī nav noteicis. Pašlaik Gvantanamo nometnē atrodas 174 ieslodzītie.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu