Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Šāgada trešajā ceturksnī iekš­zemes kopprodukta apjoms, salīdzinot ar 2009.gada trešo ceturksni, ir palielinājies par 2,7%, paziņojusi Centrālā statistikas pārvalde. Tā ir pirmā reize kopš 2008.gada, kad IKP palielinājies arī gada griezumā. Savukārt šogad trešajā ceturksnī pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem salīdzinājumā ar otro ceturksni IKP apjoms palielinājies par 0,8%. Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) prognozēja, ka šogad IKP kritums būs tuvu nullei. Pieaugums 2,7% apmērā esot kārtējais apliecinājums skeptiķiem, kuriem šķita, ka Latvijas ekonomikas izkļūšana no krīzes nav pārliecinoša.

Saeima ārkārtas sēdē noraidīja neuzticības izteikšanu ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim (PS). Par demisijas pieprasījumu balsoja 36 SC un PLL deputāti, pret bija 51 deputāts no Vienotības un VL-TB/LNNK, bet atturējās 12 deputāti – 11 no ZZS, kā arī Imants Parādnieks no VL-TB/LNNK. Opozīcijas apvienību Par labu Latviju! un Saskaņas centrs deputāti iesniedza Kristovska demisijas pieprasījumu tikai dienu pēc jaunās valdības apstiprināšanas. Viņi apgalvoja, ka Kristovskis it kā paužot demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus rasistiskus uzskatus, kas esot konstatēti gadu vecā sarakstē ar trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci. Vienotība un PS uzsver, ka interneta vietnē Pietiek.com publicētais raksts par Kristovska it kā pausto atbalstu Sluča uzskatiem ir provokācija ar apzināti sakombinētiem faktiem. PS valde pirmdien nolēma Sluci izslēgt no partijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu