Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Svētdien bēguma laikā Somijā būvētajam pasažieru lainerim Allure of the Seas izdevās izspraukties zem tilta starp Kopenhāgenu un Malmi — atstarpe starp kuģa augstāko torni un tilta vēdera augstāko daļu bija tikai 51 cm. Foto — LETA/AFP

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Eiropas Padomes valstu un valdību vadītāji vienojušies sagatavot izmaiņas ES Lisabonas līgumā, lai izveidotu kopīgu mehānismu eiro zonas stabilitātes nodrošināšanai pret jaunām finanšu krīzēm. Lisabonas līgums tagadējā variantā neļauj ES dalībvalstīm glābt parādos nonākušu dalībvalsti no bankrota uz nodokļu maksātāju rēķina. Vācija un Francija ir pieprasījušas veikt šajā līgumā izmaiņas, kas ļautu izveidot pastāvīgu fondu finansiālās problēmās nonākušu ES dalībvalstu glābšanai un nepieļautu parādu krīzi, kāda izcēlās Grieķijā, Spānijā, Portugālē un Īrijā.

Zviedrija cer laika posmā starp 2012. un 2014.gadu izvest savas kaujas vienības no Afganistānas, saglabājot civilā atbalsta misiju, pirmdien paziņoja premjerministrs Frēdriks Reinfelts. Ministrs iepazīstināja ar deviņu punktu plānu militāro spēku izvešanai. Priekšlikumā kā mērķis izvirzīts 2012.gadā panākt redzamus rezultātus procesam, kura laikā atbildība par drošību tiks nodota pašu afgāņu rokās. 2011.gadā Zviedrija saglabās esošo karavīru skaitu – aptuveni 500. Taču arī pēc 2014.gada daļa militārā personāla paliks Afganistānā, lai palīdzētu apmācīt afgāņu karavīrus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu