Seksa un lielpilsētas vietā • IR.lv

Seksa un lielpilsētas vietā

6
Filmas galvenās varones ir divas 13 gadus vecas meitenes — norvēģiete Nadīna un latviete Paula no Auces (attēlā pa kreisi ar savu mammu). Publicitātes foto

Kleitas, mātes un meitas ir kā neizskaistināta un jauka ciemošanās pie draudzenēm

Svētdienas pēcpusdienā, dodoties uz latviešu režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas dokumentālās filmas Kleitas, mātes un meitas izrādi, tā īsti vēl neapjautu, ka stāsts būs nopietns. Par attiecībām starp pasaulē vistuvākajām būtnēm – meitām un mammām – un lietu, kas vieno visas pasaules sievietes, – pucēšanos.

Filmas pirmās minūtes, kurās saldumu turzu čaukstināju kopā ar vēl ievērojamu daudzumu jaunu un vēl jaunāku dāmu, paskrēja ātri, un pēc mirkļa ekrāna notikumi guva nedalītu uzvaru pār konfektēm. Tad kāpēc gan lielajām un mazajām meitenēm šo filmu neizvēlēties Sekss un lielpilsēta vietā?

Par ko īsti ir šī filma? Divas valstis, divas mazpilsētas, divas dažādas sabiedrības un tikpat attiecību stāstu. Viens risinās Latvijā, bet otrs – ziemeļnieciskajā un, mūsuprāt, stipri pārtikušākajā Norvēģijā. 13 gadus vecā Paula ar mammu un ģimeni dzīvo Latvijas provinces pilsētiņā, savukārt viņas vienaudze Nadīna tiek galā ar svarīgajām meiteņu lietām aizjūras zemē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu