Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Izskatīšanai Saeimas komisijās nodoti Vienotības deputātu sagatavotie grozījumi Pilsonības likumā, kas dotu iespēju pretendēt uz dubultpilsonību Latvijas pilsoņu bērniem, kuri dzimuši ārpus Latvijas un kuri iegūst citas valsts pilsonību. Uz dubultpilsonību varētu pretendēt arī personas, kurām bija Latvijas pilsonība līdz 1940.gada 17.jūnijam un kuras atstājušas Latviju un naturalizējušās ārvalstīs, kā arī šo personu pēcnācēji. Uz dubultpilsonību varēs pretendēt arī tie, kuri otras valsts pilsonību ieguvuši pēc laulībām ar citas valsts pilsoni. Grozījumi Pilsonības likumā nav veikti kopš 1998.gada.

Kritumu piedzīvojis korupcijas uztveres indekss, kas nozīmē, ka aptaujāto uztverē šogad korupcija palielinājusies, nevis gājusi mazumā. Indekss ir pazeminājies līdz 4,3 ballēm, liecina nevalstiskās organizācijas Transparency International jaunākais ziņojums. Pirms gada Latvijai šis rādītājs bija 4,5. Latvija dala 59.vietu ar Slovākiju un Tunisiju. No Baltijas valstīm vismazākais korupcijas uztveres līmenis joprojām ir Igaunijā, kas ar 6,5 punktiem ierindojas 26.vietā (pērn 6,6 punkti), bet Lietuva ir uzlabojusi savu rādītāju un šogad ar 5 punktiem ir 46.vietā (pērn 4,9 punkti).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu