Premjeru ambīcijas • IR.lv

Premjeru ambīcijas

5
TV spēles uzvatētājs LU students Matīss Gricmanis. Foto — Kārlis Blūmentāls

Lai LTV spēle Es varu būt premjerministrs nopietni konkurētu ar svētdienas šoviem, tai būtu jāturpinās vismaz 10 nedēļas

Lai kļūtu par premjerministru, vispirms ir jākļūst par politiķi. Bet politiķiem viena no visnepieciešamākajām īpašībām ir ambīcijas. Šādu domu televīzijas spēles Es varu būt premjerministrs finālā izteica ekspremjers Ivars Godmanis. Savukārt mani, vērojot raidījumu, nepameta doma, ka ambīcijas Latvijā ir daudziem, taču ar to ir par maz, lai kļūtu par valdības vadītāju. 

Uzreiz jāuzslavē Latvijas TV par patiesi labas alternatīvas piedāvāšanu televīzijas šovu pārņemtajiem svētdienas vakariem. Šis patiešām bija atraktīvs pasākums, taču tikai divi raidījumi aizraujošai televīzijas spēlei diemžēl ir pārāk maz. Baidos, ka piesātinātajā TV programmā daudzi to pat nepamanīja. Ja mēs jaunos, ambiciozos «premjerus» varētu iepazīt pāris mēnešu garumā, tad raidījums kļūtu par ļoti nopietnu konkurentu komerctelevīzijām. Turklāt tad mēs varētu redzēt ne tikai iespējamo politiķu ambīcijas, bet arī izaug­smi. Iesaku to apsvērt spēles veidotājiem nākamgad.

Runājot par pašu spēli, uzreiz jāvelta atzinība spēles vadītājam Edijam Bošam. Labāku vadītāju grūti iedomāties – kompetents, iekšēji atraisīts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu