Es ar saviem ģenerāļiem • IR.lv

Es ar saviem ģenerāļiem

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Linda Mūrniece Saeimā nav ievēlēta, tomēr vēlas turpināt darbu iekšlietu ministra amatā: «Mūsu valstī nevajag iekšlietu ministru, kurš visiem patīk»

Ir pulksten trīs pēcpusdienā, kad esam satikušās restorānā Vairāk saules, bet Linda Mūrniece atzīstas, ka vēl nav pat brokastis ēdusi. «Es visu laiku ļoti ātri skrienu. Mēģinu gulēt līdz pēdējam brīdim, paspēju pabarot tikai bērnus un skrienu.» Kaut neēdusi, Mūrniece ir enerģiska un koncentrējusies.

Pāri plūstošo entuziasmu nav mazinājis arī fakts, ka nupat notikušajās vēlēšanās viņa Saeimā vairs nav ievēlēta. Rīgas vēlēšanu apgabalā Vienotības sarakstā bijusi otrajā vietā, tomēr svītrojumu dēļ noripojusi uz leju. Lai arī to var uzskatīt par vēlētāju neuzticību, Mūrniece ir gatava turpināt darbu iekšlietu ministres amatā. «Skatīsimies uz pozitīvo pusi: plusiņu man ir ievērojami vairāk nekā mīnusiņu. Uzskatu, ka tie cilvēki, kas ir izvērtējuši manu pienesumu valdības darbā, ir izteikuši arī pietiekami lielu uzticību.» (Mūrnieces bilance vēlēšanās ir 14 517 plusi un 13 027 svītrojumi.) Taču Mūrniece uzsver, ka tas ir jautājums premjerministram un atkarīgs arī no koalīcijas veidošanas sarunām. Mūsu sarunas brīdī jaunā Ministru kabineta aprises vēl nav zināmas, taču Valdis Dombrovskis Mūrniecei esot apliecinājis, ka labprāt turpinātu darbu kopā ar viņu.

Jautāju, vai vēlēšanu rezultāta dēļ tas tomēr nebūtu izaicinoši pret vēlētāju. «Es domāju, ka mūsu valstī nevajag iekšlietu ministru, kurš visiem patīk. Tas, ka es cilvēkiem patīku un daudziem arī nepatīku, nozīmē, ka es neesmu vienaldzīga. Bet neesmu vienaldzīga acīmredzot tāpēc, ka es daru savu darbu. Es strādāju un nemēģinu izvairīties no smagiem lēmumiem. Iekšlietu ministrija noteikti nav tā ministrija, kurā varētu būt kaut viens populārs lēmums – gan attiecībā pret dienestiem, gan attiecībā pret to, kas mums kopumā pagājušajā gadā bija jāpārvar.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu