Vienlaikus dzimuši • IR.lv

Vienlaikus dzimuši

4
Lauris Liberts

Jaunā filma Sociālais tīkls par to, kā izveidojās pasaulē populārais portāls Facebook

Uz filmu bijām ar Draugiem.lv komandu. Gribēju, lai visi noskatās, jo filma ir par mūsu kolēģiem. Uzskatu, ka mēs ar Facebook, lai arī esam dažādās svara kategorijās, tomēr spēlējamies vienā smilšu kastē. Turklāt tā ir filma par laiku, kad tapa arī Draugiem.lv. Mēs ar Facebook esam vienaudži. Noīrējām zāli kino Citadele un pirms seansa uzņēmuma darbiniekiem prezentējām un izdiskutējām savas kompānijas stratēģiskās attīstības koncepciju.

Filma likās nedaudz padrūma. Šķiet, režisors visiem līdzekļiem centās turēties pie uzstādījuma parādīt Facebook radītāja Marka Cukerberga veiksmes stāsta ēnas jeb traģisko pusi. Turklāt man šķiet, ka viņš filmā ir pārāk nūģisks. Reālajā dzīvē viņš ir daudz atvērtāks un patīkamāks. Par čībām gan taisnība – redzēju viņu konferencē Sanfrancisko, kurā piedalījās visi pasaules IT milži un starp glancētājiem kolēģiem Cukerbergs savās zeķītēs un iešļūcenēs izskatījās kā baltais zvirbulis. Tomēr ar filmā attēloto introverto, tikai sevi saprotošo un pasaulei noslēgto, pat naidīgo tipu, tam cilvēkam, ko satiku konferencē, manuprāt, daudz kopēja nav. Lai gan grūti spriest par cilvēku, ko personīgi nepazīsti.

Sociālais tīkls, protams, atsauca atmiņā Draugiem.lv tapšanas laiku. Abi radās gandrīz vienlaikus, mums bija līdzīgas idejas, un situācijas, kas atainotas filmā, ir līdzīgas tām, ko pārdzīvojām arī mēs. Draugiem.lv tapa dzīvoklī, ko kopā ar draugiem īrējām. Tolaik tajā pulcējās daudz un dažādi cilvēki, mēs dzērām vīnu, prātojām par to, kā savāksim 10 tūkstošus lietotāju un pārdosim viņiem kreklus ar apdruku, kas tobrīd bija mans bizness, un aizrautīgi būvējām savu portālu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu