Dombrovska fenomens • IR.lv

Dombrovska fenomens

4
Jānis Saliņš, F64
Pauls Raudseps

Premjera Valda Dombrovska popularitāte vēlēšanās maina priekšstatu, ka Latvijas sabiedrība ilgojas tikai pēc harizmātiskiem līderiem un «stingrās rokas». Dombrovska fenomens pierāda: ir pieprasījums pēc jauna tipa politiķa

Gunta no Pārdaugavas devās balsot uz Ādažiem. Elīna no Rīgas centra rajona izvēlējās Mārupi. Bet viena mana kolēģe vēlēšanu dienā redzēja, kā vecāks kungs 4.vēlēšanu iecirknī Rīgas sākumskolā Valodiņa nelaimīgi pētīja visas viņam iedotās vēlēšanu zīmes, jo nekur nevarēja atrast tā cilvēka vārdu, par kuru viņš gribēja atdot savu balsi.

Viņi visi gribēja balsot par Valdi Dombrovski (39). 

Stājies amatā ekonomiskās krīzes pašā smagākajā punktā 2009.gada martā, Ministru prezidents Dombrovskis pusotra gada laikā ir kļuvis par vienu no cienītākajiem politiķiem valstī, un ir pamats domāt, ka Vienotības sekmes 10.Saeimas vēlēšanās, kurās tā ieguva otro labāko rezultātu atjaunotās Latvijas vēsturē, ir lielā mērā sasniegtas, pateicoties viņa personiskajai popularitātei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu