Piparmētra. No koka • IR.lv

Piparmētra. No koka

3
Savu uzņēmumu Jānis Rauza izveidoja pirms 13 gadiem, taču pašlaik atkal jūtas kā starta pozīcijā, jo strādā «jau pilnīgi citā līmenī, ar citu kvalitāti». Foto — Andrejs Terentjevs, F64

Rekordtempos tapušais mēbeļu komplekts Mint pārsteidzis veco un daudz redzējušo Eiropu – prestiži pasaules dizaina žurnāli cits pēc cita raksta par latvieti Jāni Rauzu. Viņa mēbeles precīzi atspoguļojot moderno dzīvesstilu

Klasiskais un, iespējams, vienīgais ceļš, kā jaunai un nepazīstamai firmai pieteikt sevi Eiropas tirgū, ir izstādes. Jāņa Rauzas loģika bija tāda: izstādei jābūt pietiekami elitārai, tomēr ne tik grandiozai, lai mēs tajā pazustu. Tā Rauzas kompānija izvēlējās 100% Desing London.

Speciāli Londonas izstādei tika radīts jauns produkts – bāra krēsls. Tikai no koka. Ideja aizgūta no klavieru krēsla. Tomēr izstādes organizētāji pateica skaidri un gaiši: «Sorry, puiši! Ar vienu vienīgu priekšmetu jums šeit nav, ko darīt! Jūs neviens nepamanīs.» Jānis gribēja, lai viņus pamana. Līdz izstādes atklāšanai bija palikuši daži mēneši. Rekordātri tika radītas pārējās mēbeles – krēsli, galds, virtuves iekārta. Ar tām viņi pagājušā gada septembrī devās uz Londonu.

Tā radās Rauzas kompānijas mēbeļu kolekcija ar vieglo un gaisīgo nosaukumu Mint jeb Piparmētra, kuras dizainu izstrādāja pats Jānis Rauza ar kolēģi dizaineri Ievu Andžāni. Pasaulē dizaina mēbeles top lēni, pat gadiem ilgi. Tāpēc tas, cik īsā laikā viņi radīja savu kolekciju, bija apbrīnas vērts. Vēl pārsteidzošāk – cik precīzi šī kolekcija atbilda tam, ko gaidīja pasaules dizaina lietpratēji un dizaina mēbeļu lietotāji.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu