Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Gandrīz trešdaļa jeb 30% vēlētāju ir neapmierināti ar savu izvēli 9.Saeimas vēlēšanās, bet teju ceturtā daļa jeb 24% ir apmierināti ar partiju, par kuru nobalsojuši pirms četriem gadiem, liecina aģentūras TNS Latvia aptauja. Ļoti apmierināti ar savu izvēli ir 3%, bet ļoti neapmierināti – 12% aptaujas dalībnieku. 12% neatceras, par ko 2006.gadā balsojuši. Savukārt jaunākais DnB Nord Latvijas barometra pētījums liecina, ka 46% Latvijas pilsoņu 10.Saeimas vēlēšanās plāno balsot par citu partiju nekā iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, bet 30% pauduši gatavību arī šajās vēlēšanās balsot par to pašu partiju, par ko savu balsi atdeva pirms četriem gadiem.

Piedzīvotajā krīzē visvairāk vainojami politiķi, jo viņi neattaisnoja vēlētāju cerības – šādu viedokli DnB Nord Latvijas barometra pētījumā pauduši 55% Latvijas iedzīvotāju. Desmitā daļa kā vainīgos min vēlētājus, kas izdarījuši bezatbildīgu izvēli iepriekšējās vēlēšanās. Tikai 5% krīzē vaino starptautiskos aizdevējus, bet 2% – darbiniekus, kuri prasījuši pārāk lielas algas. 3% respondentu krīzē nevaino nevienu. Iedzīvotāju zudušo uzticību valstij varētu atjaunot korupcijas mazināšanās, uzskata 43% aptaujāto, ka algu un pensiju paaugstināšana – domā 39%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu