Cilvēkus viņi uzskata par aitām • IR.lv

Cilvēkus viņi uzskata par aitām

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Miljonārs Jūlijs Krūmiņš ir sašutis par «otkatu» summām: «Visā pasaulē zog, bet normāli ir 5-10%, nevis kā tagad pie mums – 70-80%»

Jūlijs Krūmiņš vienmēr bērnišķīgā tiešumā ir publiski runājis to, par ko citi tikai kaktos sačukstas. Kopš viņa un Ventspils tranzītbiznesa ceļi šķīrušies, Krūmiņš šokē, uzburot šķebinošas politiķu pērkamības ainas. «60% Saeimas deputātu negaidīja algu, bet kad Aivars ar čemodāniem atvedīs naudu,» viņš pirms nedēļas liecināja tā dēvētajā Lemberga prāvā.

Krūmiņš labprāt piekrīt pusdienu sarunai, tikai tikšanās brīdī tā ir pārvērtusies miniatūrā preses konferencē – Krūmiņš ir uzaicinājis mums pievienoties arī avīzes Telegraf žurnālisti. Mierīgā sestdienas priekšpusdienā viesnīcas Rīdzene bārā viņš kūpina cigāru, malko svaigi spiestu ananasu sulu un dubulto espreso un stāsta par politikas un biznesa aizkulisēm.

Uz tiesu uzņēmējs gājis, jo uzskata: «Lembergs par 70-80% vainīgs pie tā, ka Latvija tagad ir vienā no pēdējām vietām Eiropā ekonomiskos jautājumos.» «Saeima bija pieradināta pie otrās algas, ko viņi saņem no Ventspils. Tā bija kādas piecas reizes lielāka nekā viņu pastāvīgā alga, un tika pieņemti lēmumi, ko vajadzēja vienam vai otram grupējumam,» rībina Krūmiņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu