Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Kā liecina Latvijas faktu veiktā aptauja, septembrī Saskaņas centru atbalstītu 22% vēlētāju, kas ir par 5% vairāk nekā augustā, politisko apvienību Vienotība – 18,7%, kas ir par 5,1% vairāk nekā augustā. Zaļo un zemnieku savienības reitings septembrī ir paaugstinājies tikai par 0,1%, sasniedzot 10,7%. Savukārt partiju apvienības Par labu Latviju! reitings mēneša laikā ir palielinājies par 2,5%, sasniedzot 7,8%. Piecu procentu barjeru nepārsniedz VL-TB/LNNK, kurai septembrī atbalstu ir pauduši tikai 4,7% vēlētāju. Par apvienību PCTVL balsotu 3,4% vēlētāju. Gandrīz puse – 46,4% – balsstiesīgo iedzīvotāju divas nedēļas pirms Saeimas vēlēšanām nav izlēmuši, par ko balsos vai arī šaubās par savu izvēli un ir gatavi to mainīt, liecina SKDS aptauja, kurā noskaidrojies, ka tikai 36,9% aptaujāto skaidri zina, par ko balsos.

Slēptās priekšvēlēšanu reklāmas līderi līdz 19.septembrim apkopotajās publikācijas ir partiju apvienība Par labu Latviju un Saskaņas centrs, uzskata sabiedriskās politikas centra Providus pētnieki. PLL iespējamu slēpto reklāmu medijos pamanījusies ievietot 192 reizes, SC – 117 reizes. Savukārt Zaļo un zemnieku savienība publikācijās ar slēptās reklāmas pazīmēm minēta 26 reizes. Aizdomīgo gadījumu priekšatlasei Providus nolīdzis mediju monitoringa uzņēmumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu