Izgājis no karalauka • IR.lv

Izgājis no karalauka

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Parex bankas bijušais vadītājs Nils Melngailis publiski pārmet Karginam un Krasovickim tikai to, ka pēc Parex pamešanas abi strādā citu banku interesēs

Ģērbšanās stils ir vienīgais, kas nodod to, ka karjera Parex bankā Nilam Melngailim ir aiz muguras – uz pusdienām Vecrīgas restorānā Kaļķu vārti bijušais baņķieris ierodas tumšā svīterī. Pazīstamais restorāns viņam ir jaunatklājums. «Nevarējām atļauties,» jādomā, Melngailis, kurš ir bijis viens no vislabāk atalgotajiem valsts uzņēmumu vadītājiem, ironizē, kaut gan viņš runā tik nosvērti, ka nepavīd ne mazākās emocijas.

Melngailis savos publiskajos izteikumos vienmēr bijis izteikti piesardzīgs. Tāda veidojas arī šī saruna, uz kuru drošības pēc viņš paņēmis līdzi savu uzticamo sabiedrisko attiecību konsultanti Maiju Celmiņu, un tās laikā rodas iespaids, ka Melngailis strādājis citā Parex bankā – ne tajā, kuru pazīstam no mediju ziņām.

Vai izjutāt to, ka banka agrāk piederēja ļoti ietekmīgiem cilvēkiem – Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim? «Jā. Visi labi saprata, ka šie divi kungi bija ietekmīgi politiskajās aprindās, bankai vēsturiski vienmēr bija ļoti cieša sadarbība ar domēm visā Latvijā, sevišķi Rīgā, Jūrmalā. Protams, caur šo klientu varēja saprast, ka banka bija ļoti ietekmīga.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu