Pieprasīts! • IR.lv

Pieprasīts!

2
Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Kārlis Lācis (32) radījis mūziku Džilindžera jaunajai izrādei Marija Stjuarte Dailes teātrī. Komponista kontā arī darbs ar kaprīzākajām dīvām, rokmūziķiem un simfonisko orķestri, taču krīze ir krīze un mūziķis atzīst, ka neviens vairs nevar aizbraukt «pēc tūkstoš latiem» par viena vakara uzstāšanos

Neilgi pirms mēģinājuma Dailes teātrī manā priekšā iznirst Tobijs Magvairs. Jauneklīgā krekiņā un kapučjakā, laipnām zilpelēkām acīm. Kārļa Lāča neticamā līdzība ar Holivudas slavenā zirnekļcilvēka atveidotāju liek pasmaidīt. Arī Tobijam ir jau pāri trīsdesmit, bet alkoholisko dzērienu veikalā viņam uzprasītu pasi.

«Nezināju, ka te ir tik forši,» Kārlis saka, uzmetis skatienu Dailes teātra vasaras kafejnīcai, kur mūziķi un aktieri pirms rīta mēģinājuma iedzer kafiju. «Grāvi, tu kāpsi uz skatuves!» manevrēdams ar tasīti līdz galdam, Kārlis uzsauc mūziķim Aigaram Grāveram. Draudzīgi, bet stingri.

«Ja tevi nerespektē, tad nevari strādāt ar viņiem,» vēlāk mūziķis, kurš sadarbojies ar Lindu Leen, Intaru Busuli, Normundu Šnē, Gintu Pabērzu un daudzām citām slavenībām, teiks intervijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu