Rosīšanās ar smaidu • IR.lv

Rosīšanās ar smaidu

5
Gaismu, skaņu un video spēles Baltās nakts laikā Urbānajos džungļos Latvijas Kultūras koledžā. Foto — Lauris Vīksne, F64

Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts mērķis – padarīt dzīvi interesantāku

Savas dzēlīgās replikas paturi pie sevis! Un vispār – runā taču klusāk. Šurp nāk cilvēki, kam tas ir svarīgi. Netraucē viņiem! Šādu jauna pārīša vārdu pārmaiņu dzirdu pie Mammu pop-up darbnīcas. Tā bija vienīgā asāka vārdu pārmaiņa, ko man nācās dzirdēt, naktī no sestdienas uz svētdienu sešas stundas pavadot Baltajā naktī. Pasākumā, kurā gaisotne tiešām tika radīta, nevis piedēvēta.

Ejot uz pasākumu, biju sev nozvērējies nebūt pārāk kritisks, bet par slavas dziesmu dziedātāju arī nevēlējos kļūt. Sanāca citādi. Pārlūkojot piedāvājumu, uzreiz tapa skaidrs, ka vairāk nekā 50% no pasākumiem nepagūšu apmeklēt. Skriet nevēlējos, un kvantitāte man nebija būtiska. Izvēli atviegloja organizatoru rūpīgi nostrādātais projekta izklāsts interneta vietnē – kartes, plaši un skaidri apraksti, sagatavoti maršruti. Uz brīdi sajutos kā mazs skolnieks, kam iedota špikera lapiņa. Super!

«Dari pats» un «Piedalies» nebija Baltās nakts uzsaukums tuksnesī, tas tika sadzirdēts. Latvijas sabiedrība lēni, bet tomēr mainās! Reizēm mēs spējam runāt citā tonī un pat ieklausīties, līdzdarboties. Baltā nakts noteikti nav domāta snobiem vai patērētājiem, tās veiksmes stāsts ir domāt, darīt un radīt gribošos cilvēkos. Ar lielu patiku klausījos dekupāžas un auduma maisiņu apgleznošanas darbnīcas vadītāju balsīs, tās piešķīra toni visai Strēlnieku ielai – miers un vēlme citiem padarīt dzīvi interesantāku nebija uzspēlēta. Šeit cilvēks ar cilvēku sarunājās, koķetēja un atdeva, varbūt pat daļu no sava vērtīgākā – uzkrāto pieredzi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu