Atmiekšķēšanās • IR.lv

Atmiekšķēšanās

4
Aivars Ozoliņš

PLL tagad sola respektēt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem

Varēja gaidīt, ka trīs nedēļas pirms vēlēšanām kampaņa būs citāda nekā, teiksim, pirms trim nedēļām vai mēnešiem, taču – ka būs intensīvāka, varas pretendentu vēstījums vēlētājiem būs precīzāks un uzstājīgāks. Tomēr pašlaik sāk mainīties, šķiet, arī tās saturs.

Viens galvenais jautājums jeb lielā izšķiršanās ir šo vēlēšanu būtiskākā atšķirība no iepriekšējām pēdējo piecpadsmit gadu laikā. Lielā dalījuma līnija ir par to, vai turpināt starptautiskā aizdevuma programmu, par kuru Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība 2008.gada beigās vienojās ar Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu, vai doties kā «saimniekiem savā zemē» ar cepuri rokā uz Maskavu.

Kopš maija sākuma, kad Šlesers un Šķēle kopīgi paziņoja, ka vienošanās par aizdevumu būtu jāpārtrauc vai jāmaina, turpinājās šādas retorikas eskalācija. Jūnijā Par labu Latviju! programmā šī vienošanās tika nodēvēta par «finanšu okupāciju». Augustā PLL reklāmas avīzē Šlesers jau paziņoja, ka «ir runa par Latvijas nodevību»: «Latvija ir pieredzējusi Kirhenšteinu. Nu Latvija piedzīvo Dombrovski».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu