Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Valdis Zatlers Maskavas mēra Jurija Lužkova izteikumus par krievu kā otro valsts valodu Latvijā nodēvējis par «svešinieka padomiem». Lužkovs 25.augustā vizītes laikā Rīgā pauda pārliecību, ka pienāks laiks, kad krievu valoda Latvijā kļūs par otro valsts valodu. Zatlers paziņo, ka «svešinieku padomus mums nevajag – latviešu valoda ir un būs vienīgā valsts valoda». Arī premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) uzsvēra, ka jautājums par valsts valodu ir Latvijas, nevis padomdevēju no malas kompetencē.

No 6. līdz 7.septembrim oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Vācijas kanclere Angela Merkele. Vizītes laikā plānotas tikšanās ar Latvijas amatpersonām – Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL). Šī būs Merkeles pirmā oficiālā vizīte Latvijā. Iepriekš Vācijas kanclere Latviju apmeklēja NATO sammita laikā 2006.gada novembrī. 2000.gada jūnijā notika Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera darba vizīte Latvijā, bet 1998.gada janvārī Latviju apmeklēja Vācijas kanclers Helmuts Kols Baltijas jūras valstu vadītāju sanāksmes laikā.

Latvija jūlijā noslīdējusi uz otro vietu Eiropas Savienības valstu vidū bezdarba līmeņa ziņā, liecina ES statistikas biroja Eurostat dati. Rēķinot pēc ES metodikas, Latvijā šogad septītajā mēnesī algota darba nebija 20,1% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Taču jūlija bezdarba rādītāju Latvijā eirostatistiķi aizstājuši ar pirmā ceturkšņa datiem, jo bezdarba līmeni jūlijā vēl nav aprēķinājuši. Vēl augstāks bezdarba līmenis jūlijā fiksēts Spānijā – 20,3%. Trešais augstākais rādītājs, izmantojot otrā ceturkšņa datus, reģistrēts Igaunijā (18,6%), bet ceturtais – Lietuvā (17,3%). Visā ES bezdarba līmenis jūlijā bija 9,6%. Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras datiem reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā augusta sākumā bija 15,3% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu