Draiskā vāvere un zilā govs • IR.lv

Draiskā vāvere un zilā govs

3
Divi no Naughty Squirrel Backpackers Hostel īpašniekiem — Gunita Zelmene un austrālietis Džerods Folkners. Foto — Andrejs Strokins, F64
Sanita Jemberga

Mazbudžeta ceļotāji jeb mugursomnieki Vecrīgas hosteli novērtējuši kā vienu no desmit labākajiem pasaulē. Saimnieki izvirzījuši nākamo mērķi – panākt tā atzīšanu par pasaulē tīrāko

Ko jūs darītu, ja varētu tikt pie sava sapņu biznesa brīdī, kad ekonomika gāžas bezdibenī? Uz šo jautājumu Gunitai Zelmenei bija iespēja atbildēt pirms pusotra gada, kad viņas darbavietas – Vecrīgas hosteļa Naughty Squirrel Backpackers Hostel – iepriekšējais īpašnieks par to pakāpeniski zaudēja interesi, pievērsās ģimenei un pārcēlās uz citu pilsētu, izlemjot hosteli slēgt.
Gunitai vieta bija mīļa – viņa tur bija strādājusi vairākus gadus, uzkalpojusies no istabenes līdz administratorei. Te iepazinusies ar līgavaini Benu. Klusītēm sapņojusi, ka varbūt mugursomnieku viesnīcu kādreiz atvērs pati, bet tobrīd kārtoja dokumentus aizbraukšanai uz Austrāliju, jo līgavainis ir no turienes. Sagadījās, ka vienlaikus darbu vienā no Rīgas reklāmas aģentūrām bija pārtraucis Džerods Folkners. Cits austrālietis, kas iepazinies ar latvieti Ievu, atbrauca uz vienu vasaru un ir te vēl trīsarpus gadu vēlāk. Viņš pazina iepriekšējo īpašnieku – Austrālijas latvieti.

Gunita, Bens, Džerods un Ieva izteica piedāvājumu hosteli atpirkt, izlietojot savus iekrājumus un vienojoties ar bijušo īpašnieku par pakāpeniskiem maksājumiem (summu viņi neatklāj, bet Uzņēmumu reģistra dati rāda, ka austrāliešiem katram pieder 45%, partnerēm – pa 5%).

Šogad lētās ceļošanas vietu populārākās meklēšanas un rezervācijas sistēmas Hostelworld vērtējumā šis hostelis iekļuvis pasaules labāko desmitniekā (vērtējumu veido viesu atsauksmes, kas meklēšanas sistēmā pēc noteikta algoritma un pieciem parametriem sagrupē hosteļus, kas izmanto rezervācijas sistēmu, tādu ir vairāk nekā 30 000).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu