Pagrieziens • IR.lv

Pagrieziens

5

Kļūdās tie, kuri uzskata, ka Saeimas vēlēšanas 2.oktobrī neko nemainīs, ka politiskais piedāvājums ir tāds pats, kāds tas vienmēr ir bijis, un ka pēc vēlēšanām dzīve un politika turpināsies vairāk vai mazāk tādi pati, kāda tā bijusi līdz šim

Patiesībā ir tieši otrādi – Latvija stāv krustcelēs, un tā Saeima, kuru oktobrī ievēlēs pilsoņi, gribot vai negribot būs spiesta pieņemt fundamentāli svarīgus lēmumus par Latvijas sabiedrības nākotni, tautsaimniecības attīstību un attiecībām ar citām valstīm. 

Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO Latvijai vairs nebija viegli definējamu iekšpolitisku un ārpolitisku attīstības mērķu, pie kuriem pēc izpildīšanas varēja ar labi izdarīta darba sajūtu pievilkt kārtējo ķeksīti. Savukārt dziļā ekonomiskā krīze ir nežēlīgi atsegusi mūsu sabiedrības un tautsaimniecības uzbūves trūkumus.

Pirmais krīzes šoks ir pārvarēts, un ekonomikā beidzot ir parādījušās stabilizācijas pazīmes, tomēr tikai šīs vēlēšanas sniegs atbildi uz jautājumu, kādu tautsaimniecības uzbūves modeli un attīstības kursu Latvija izvēlēsies. Tāpat priekšvēlēšanu cīņa kā nopietnas diskusijas objektu ir izvirzījusi Latvijas turpmāko ģeopolitisko orientāciju. Turklāt nekur nav pazuduši līdz galam neatbildētie jautājumi par demogrāfisko krīzi, kuru rada zemā dzimstība un lielā emigrācija, un par pareizo struktūru Latvijas izglītības, veselības aprūpes un sociālās aizsardzības sistēmai, kā arī enerģētikas saimniecībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu