Ardievas televīzijai • IR.lv

Ardievas televīzijai

1
Zane Peneze kā ziņu raidījuma Panorāma politikas reportiere nostrādājusi četrus gadus, bet Kristaps Pētersons LTV projektos ir bijis trīs gadus. Foto — Reinis Hofmanis, F64
Anda Burve-Rozīte

Latvijas TV «sejas» – politikas reportiere Zane Peneze (27) un ekonomikas reportieris Kristaps Pētersons (28) izlēma, ka dzīvē vajag pamēģināt ko jaunu, un aizgāja no darba

Nevajag nemaz skaidrot – gan Zanes, gan arī Kristapa jauno dzīves situāciju lieliski raksturo viņu izskats un rīcība. Uz tikšanos, kas ar abiem žurnālistiem pēc kārtas man ir norunāta franču kafejnīcā netālu no Saeimas, Zane ierodas vasarīgā kleitiņā, smaidīga. Šķiet atpūtusies un bezrūpīga. Kristaps – uzvalkā, stundu pirms intervijas viņam šeit bija vēl viena lietišķa tikšanās. Viņš dažas reizes piezvana un neuzkrītoši vairākkārt ieskatās pulkstenī.

Vasaras sākumā Zane aizgāja no Latvijas televīzijas un strādā Radio101. Kristaps veido savu biznesu. Abus pārmaiņām rosinājuši dažādi iemesli. Zane atklāj, ka jau kādu laiku nav jutusi prieku par saviem sižetiem, viss iegrimis rutīnā. Tā turpināt viņa negribēja. Kristapam sen bijusi doma par savu biznesu, bet sākās krīze un piesardzības dēļ viņš izlēma turpināt darbu jomā, ko vislabāk pārzina – žurnālistikā. Taču, cik ilgi, ja esi ģenerējis labas idejas un ir drosme, iedvesma tās realizēt?

PĀRVARĒT IZSĪKUMU
Četrus gadus Zane Peneze nostrādāja televīzijā, ziņu raidījumā Panorāma bija politikas reportiere. Tagad jau pāris mēnešus viņa ir jaunizveidotā Radio101 rīta ziņu redaktore. Lēmums par aiziešanu no televīzijas sakritis ar priekšvēlēšanu laiku, kas skatītājiem ļoti nozīmīgs, un Zanei savā lauciņā – politikas reportāžās – darba būtu pilnas rokas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu