Burbuļa izskoloti • IR.lv

Burbuļa izskoloti

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Antra Ērgle

Par pusi no sākotnējās cenas izsolē nopirkts dzīvoklis pēdējā pusgada laikā iepriecinājis ne vienu vien. Tiesa, tas varēja būt vēl lētāks, ja cenu neuzturētu pircēji ar aizmuguri – banku veidotās nekustamā īpašuma kompānijas. Šogad jauno projektu būvniecība Rīgā atsākas, taču jauns nekustamā īpašuma bums nedraud. Esam kļuvuši piesardzīgāki, un arī kaudzi lētas naudas neviens nedos

Tagad dzīvojam virs visiem pilsētas putekļiem un trokšņiem, ar plašām debesīm un tālu skatu, savu apmierinātību ar jaunās mājvietas labumiem neslēpj Juris Ozoliņš. Viņš no šāgada februāra mīt Skan­stes virsotņu 21.stāvā. Pirms tam ilgi domājis pats, arī kundzi nācies grūti pierunāt, tomēr, ar inženiera un enerģētiķa aci izlūkojot vairākus jaunos projektus, «laikam būšu trāpījis», secina jaunais saimnieks.

Ozoliņi jaunajai mītnei atvēlējuši gadu gaitā atliktos «kraukļa krājumus», un šī ģimene nav vienīgā, kas izmanto īsto brīdi, lai mājokļu tirgū nolūkotu labāko kvalitātes un cenas attiecību. Kaķi maisā neviens vairs nepērk, iet un tausta sienas, logus, flīzes, podus… Mājas ir dažādas, katrai sava rozīne un uts.

Jurim svarīgāki par visu pārējo šķita ēkas tehniskie un siltumnoturības aspekti, kurus bijušie Imantas blokmājas iemītnieki prot novērtēt. Jurim patīk daudzdzīvokļu mājas «komūna», kuras jaukākā izpausme ir kopējas talkas. Tomēr arī bez neērtībām neiztikt. Uzskatāmākā – skaņas izolācija nespēj neitralizēt basus, kas reizumis dzirdami no kāda kaimiņu mājokļa. Taču tie neskanot bieži, un Juris samiernieciski noteic, ka «ar kaimiņu klātbūtni daudzdzīvokļu mājās nākas rēķināties visiem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu