Sabīne Niedola • IR.lv

Sabīne Niedola

4
Romāns Kokšarovs, F64
Anda Burve-Rozīte

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases spēlētāja Sabīne Niedola

Gto punktu ziņā ir viena no tikko notikušā Eiropas čempionāta līderēm – viņa bija viena no komandas spilgtākajām spēlētājām. Nākamsezon Niedola spēlēs Francijā klubā «Nantes Rezé Basket»

Vecums: 19. Dzīvesvieta: Liepāja. Vecāki: «Mamma Inita strādā ar papīriem, tētis Andris – ar mašīnām.» Augums: 182. Cik zēnus bērnībā pagalmā apspēlēji basketbolā? «Bērnībā pagalmā basketbolu nespēlēju, bet, kad sāku ar to nodarboties, tad – ne vienu vien.» 

Tikko pabeidzi vidusskolu, vai plāno studēt? «Nākamsezon nestudēšu, bet pēc gada varētu kaut ko neklātienē pieķert klāt. Ko tieši – vēl neesmu domājusi.»
Vai basketbolistes ir vīrišķīgas? «Rakstura ziņā – jā.» Basketbola laukumā var novērot, ka tev ir plastiskas, skaistas kustības. Vai tu labi dejo? «Pati to neesmu ievērojusi, bet dejot patīk!»
Tevi mēdz dēvēt par basketbola jauno Aneti Jēkabsoni-Žogotu. Tas glaimo vai krīt uz nerviem? «Uz nerviem nekrīt, drīzāk glaimo, jo Anetei ir augsti sasniegumi sportā.»
Mūsu U-20 meiteņu izlases spēles laikā kopā ar treneriem vienmēr sēž spēļu lācītis. Kam tas? «Jānīti mums uzdāvināja Dāmu basketbola klubs pirms pārbaudes spēles ar Lietuvu. Katrā spēlē viņš mums ir kā trīspadsmitais spēlētājs, talismans.» Vai, uz laukuma ejot, lieto kosmētiku? «Citās komandās meitenes lieto acu zīmuli, pat pūderi. Pati neko nelietoju.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu