Pazaudēt Versace, bet atgūt laimi • IR.lv

Pazaudēt Versace, bet atgūt laimi

4
Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Kāpēc cilvēki krīzes laikā atsakās no statusa demonstrēšanas, pat ja var atļauties, un uz ko mode nākotnē var cerēt, stāsta modes māksliniece Natālija Jansone

Daudzās dāmu cigaretes, kas sarunas laikā sagumst pelnu traukā, ir krīzes pēdas Natālijas dzīvē. Baidoties, ka darbi izsīks, viņa nav atteikusi tik daudziem piedāvājumiem, ka nu to ir vairāk, nekā spēka izdarīt. «Ja nevaru atvilkt elpu normāli, tad vismaz ar cigareti,» modes māksliniece par sevi ironizē. Smēķēšanu viņa bija atmetusi pirms daudziem gadiem, bet krīzes laikā atkal atsākusi.

Natālijas Jansones darbi skatāmi Cēsu mākslas festivāla izstādē Trans-in-form, kur piedalās vairāki latviešu modes mākslinieki. Neatteikšos, jo tas ir interesanti, – viņa nolēmusi, kad pa vidu darbu gūzmai viņai piedāvāja piedalīties izstādē. «Mana darba nosaukums ir Glābējjosta – vairāki manekeni bērna, sievietes un vīrieša veidolā, kas turas kopā ar jostu Smiltenes etnogrāfiskajā rakstā.» Natālija vēlējusies runāt par identitāti ģimenes, valsts un tautas līmenī. Tas, viņasprāt, ir spēks, kas pārvarēs ekonomiskās grūtības.

Personīgums, mazi mērogi nepieciešami arī mūsdienu modē, lai cilvēks to patērētu un tā cilvēkam palīdzētu, uzskata modes māksliniece.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu