Anniņas muļķa Miķelis • IR.lv

Anniņas muļķa Miķelis

3

Katrs otrais Latvijā apēstais gurķis ir importa. Vai mūsējie ir labāki?

Gurķi ir ūdens, kas izaug akmenī. Izklausās dīvaini? Tomēr tā ir taisnība par lielāko daļu gurķu, kas nopērkami veikalu plauktos. Izrādās, gurķi Latvijā ir otrais populārākais dārzenis aiz latviešu tradicionālā ēdiena kartupeļa – vidēji katrs Latvijas iedzīvotājs pērn notiesājis ap 15 kilogramus gurķu. Veikalos un tirgos pieejami gan vietējie, gan ārzemēs audzētie. Vai starp tiem ir būtiskas atšķirības?

Jauc pēdas

Šogad dažādās tirdzniecības vietās, galvenokārt veikalos, svaigo gurķu atbilstība prasībām pārbaudīta 221 reizi. Vairāk neatbilstību konstatēts no ārvalstīm ievestajiem gurķiem – 30 gadījumos no kopumā 98 pārbaudītajām preču partijām. Savukārt, pārbaudot Latvijā augušos gurķus, neatbilstības konstatētas astoņos gadījumos no 123. Visbiežāk atklāts neatbilstošs marķējums – 31 reizi (parasti neatbilstoši norādīta izcelsmes valsts), pārējos gadījumos gurķi nav atbilduši minimālajiem kvalitātes rādītājiem un ir pāršķiroti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu