Kā iedegt spuldzīti? • IR.lv

Kā iedegt spuldzīti?

6
Nellija Ločmele

Paviršās sarunās par gaidāmajām vēlēšanām šad un tad dzirdu: «Ja beigsies tik traki, kā nupat izskatās, tad atliks tikai aizbraukt.» Vai kaut ko līdzīgu par pēdējās spuldzītes izslēgšanu lidostā

Pērnruden, kad dzīve rādījās skarbos toņos, arī es, gaidot lidmašīnas reisu mājup un lasot internetā par kārtējo valdības skandālu, aizdomājos, ka var taču pienākt situācija, kad nevari palikt vai atgriezties savā zemē. Piemēram, 10.maijā izbrauc uz nedēļu, bet tad pārsteidz ziņa par bruņotu valsts apvērsumu. Sēdi ar pāris grāmatām un kredītkarti mugursomā un domā, ko nu iesākt.

Neticu, ka tā notiks, bet šis ir svētīgs domu eksperiments, lai novērtētu to, kas tev dots. Galu galā, pašlaik pasaulē vairāk nekā 40 miljoni cilvēku draudu dēļ spiesti doties tuvākās vai tālākās bēgļu gaitās. Šajā skaitā nav cilvēku, kas vienkārši dodas labākas dzīves meklējumos. Kā pašlaik tūkstoši izbrauc no Latvijas. Tomēr kustība nav vienvirziena. Cilvēki atgriežas. Stiprāki, drošāki un redzīgāki. Mēs tādus uzmeklējām.

«Es gribēju atbraukt labāks,» saka Kristaps, kurš Kanādā iemācījies pozitīvās domāšanas spēku. Arī Lienes priekšnieks Šveicē nav spējis vien nobrīnīties, kā Latvijā var iet slikti, ja cilvēki strādā tik labi kā mēs. «Latviešiem jāapzinās sava vērtība,» secina Liene, un viņas teiktajam kā atbalss skan vairāk nekā 12 gadus ASV sabijušās un mīlestības atpakaļ atvestās Zanes vārdi: «Mēs esam skaista tauta, bagāta.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu