10 populārākās suņu šķirnes pasaulē • IR.lv

10 populārākās suņu šķirnes pasaulē

2
1.

Precīzu skaitļu, protams, nav, taču Amerikas suņu īpašnieku klubs apgalvo, ka zina, kuras šķirnes bija vispopulārākās pērn – dati iegūti, analizējot dažādu valstu statistiku par jaunreģistrētajiem suņiem.

1. LABRADORS. Īpaši iemīļoti Amerikā, Austrālijā, Lielbritānijā un Polijā. Ir trīs labradoru krāsas: melna, dzeltena un šokolādes. Saimnieki cildina suņa apķērību, lēnprātību, draudzīgumu un labo uzvedību. Kanādā 70% suņu neredzīgo pavadoņu ir tieši labradori.

2. JORKŠĪRAS TERJERS. Nenoliedzami, mazā sunīša (maksimālais svars ir 3,2 kg) popularitāti veicinājušas slavenības, kurām terjeri kļuvuši par stila aksesuāru. Enerģiski un drosmīgi. Ļoti pieķeras saimniekam, taču aizdomīgi uztver svešiniekus.

3. VĀCU AITU SUNS. Universāls dienesta suns, kuru speciālisti uzskata par vienu no gudrākajiem pasaulē. Īpašā selekcijā radītā šķirne pirmo reizi tika eksponēta 1892.gadā Hannoverē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu