Tīraines sniega leopards • IR.lv

Tīraines sniega leopards

4
Jāņis Bacāns ir studējis celtniecību un bijis «vidējā līmeņa basketbolists». «Spēlēju dažādās komandās un paralēli vienmēr esmu strādājis. Es zināju, ka ar sportu neizdzīvošu». Foto — Kaspars Krafts, F64
Anita Brauna

Bijušais basketbolists uztaisa firmu, kas ražo sporta tērpus vietējām un ārvalstu sporta komandām. Ir arī luksusa piedāvājums – Swarovski kristāliem izšūti tērpi

Viņu sporta apģērbu ražotne Rīgas pievārtē Tīrainē drīzāk atgādina šūšanas darbnīcu. Tajā nav nekā no stereotipa, kāds izveidojies par šūšanas fabrikām, – nav desmitiem rindā saliktu darbagaldu, pie kuriem sievietes klabinātu šujmašīnas. Nav nekā arī no sterilās biznesa komunikācijas, kādu piedāvā Rīgas centra biroji. Bars LV ir neliela, vienkārša ražotne, kuru bez liela kapitāla aizmugures uztaisījuši uzņēmīgi cilvēki, un saruna tajā notiek brīvā gaisotnē. Tomēr šajā vienkāršībā top labas lietas – sporta apģērbi gan profesionāļiem, gan sportiski aktīviem cilvēkiem.

Bars LV 2002.gadā sāka bijušais basketbolists Jānis Bacāns kopā ar savu biznesa partneri Valēriju Šinkus. Prasu, kas viņu, basketbolistu, pamudināja ķerties pie apģērbu ražošanas. Bacāns stāsta, ka sākotnēji viņi tirgojuši lietuviešu sporta apģērbu ražotāja Audimas preces, bijuši tā pārstāvji Latvijā. Taču vienā brīdī lietuviešiem viņu pakalpojumi vairs nav bijuši vajadzīgi. Iesituši roku šajā biznesā un sapratuši, ko pircējiem vajag, abi kompanjoni izlēma izveidot savu ražotni.

Kādā agrākā publikācijā Bacāns par šo brīdi izteicies sulīgāk: «Tagad varu droši teikt un arī viņiem [lietuviešiem] jau esmu to pateicis: «Paldies, ka jūs mani uzmetāt!» Un tas ir patiesi. Ja tolaik Audimas tā nebūtu izrīkojies, diezin vai es domātu par savas firmas veidošanu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu