Trešā republika • IR.lv

Trešā republika

3
Pauls Raudseps

Urbanovičs atklājis savu radikālo vīziju par jaunu valsts modeli

Lai neviens vēlāk ar uzspēlētu pārsteigumu balsī nesaka: bet mēs taču nevarējām iedomāties, ka 10.Saeimas vēlēšanu rezultāti varētu tik būtiski mainīt Latviju!

14.jūlijā laikrakstā Telegraf publicēta programmatiska intervija ar Saskaņas centra līderi Jāni Urbanoviču. Tajā viņš skaidri iezīmē savu Latvijas nākotnes vīziju, kura paredz fundamentālu valsts pārveidi. Viņa skatījumā līdz šim ir bijušas divas Latvijas Republikas: pirmā pastāvēja no 1918. līdz 1940.gadam, otrā – no 1990. līdz 2008.gadam. Tagad ir pienācis laiks izveidot «Trešo republiku», un Urbanovičs neslēpj, ka «personīgi es šajā jautājumā esmu radikāls». «Ir nepieciešams pārskatīt visu.»

Urbanovičs nepieskaras tādiem sīkumiem kā svinamo dienu skaita palielināšana, taču būtu tikai loģiski, ja «Pirmās republikas» 18.novembrim un «Otrās republikas» 4.maijam tad piepulcētos vēl kāds vienlīdz nozīmīgs «Trešās republikas» datums. (9.maijs?)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu