Brīnumi nenotiek • IR.lv

Brīnumi nenotiek

4
Nellija Ločmele

Tik daudz nopietnu un pusnopietnu aicinājumu veidot jaunu dienas laikrakstu nebiju dzirdējusi kopš pērnā oktobra, kad mūsu komanda atstāja darbu Dienā

Iemesls, protams, ir jaunākās pārmaiņas izdevniecības un avīzes vadībā, kas klusu izdzišanu pārvērš šķērmā agonijā. PR specu ielikšana redakcijas vadībā ir ārkārtējs cinisms pat ļoti ļurkanā mediju ētikas traktējumā. Pāris mēnešu pirms vēlēšanām šīs pārmaiņas atgādina, ka cīņa par varu ir nežēlīga un baltie cimdi agri vai vēlu jānovelk.

Mēdz teikt, ka katrā jokā ir daļa joka, taču tviterjokā par trim brāļiem Roulendiem – Andri, Aivaru un Aināru – ir grūti ieraudzīt smieklīgo daļu. Tieši otrādi, tas uzdzen drūmas domas par mediju vidi Latvijā, kur proporcionāli smadzeņskalošanas jaudas pieaugumam samazinās iespējas izkļūt no oligarhu regulētās sistēmas.

Stāsts nav tikai par viena reiz ietekmīga laikraksta nāvi. Tas ir plašāks jautājums par neatkarīgas un kvalitatīvas žurnālistikas ilgtspēju Latvijā, kad sistēmiskai «valsts nozagšanai», t.i., fundamentāli negodīgai resursu pārdalei uzslāņojas dramatisks ekonomikas kritums, kuru veiklie darboņi izmanto tālākai labumu pārdalei un savas ietekmes vairošanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu