Izvēles. Katram savas • IR.lv

Izvēles. Katram savas

3
Nellija Ločmele

Šonedēļ vakariņu saruna ar senu draugu iegrozījās par laiku. Ne jau par tveici, kam neko daudz nelīdzēja arī vēsais baltvīns, bet par atšķirīgām izvēlēm, ko laikam ritot izdarām. Ar vārdiem «tas bija mans darbs» viņš paskaidroja, kāpēc agrāk domāja un rīkojās pilnīgi pretēji tām idejām, par kurām ir aizdedzies tagad

Kā jums patīk šāds arguments par «darbu» bez paša darītāja? Manuprāt, skumja un garlaicīga izvēle. Salīdziniet, piemēram, ar šiem vārdiem: «Katrā cilvēkā ir talants, bet kāds – tas viņam droši vien pašam jānosaka.» To saka brīnišķīgais vijolnieks Gidons Krēmers, kuru šīsnedēļas numurā intervē Gints Grūbe. Interesanta saruna, kas sākas ar tumsu kā izskaidrojumu Baltijas mūzikas izcilībai. Krēmers iesaka konfliktēt – nepadoties ne savam DNS, kurā iekodēta iepriekšnolemtība, ne audzināšanai, ne valstij, bet meklēt savu ceļu un uzņemties atbildību par savām izvēlēm. Atrast savu balsi.
Šajā numurā mums ir vēl viens talants, kas cenšas katru dienu pierādīt sevi ar darbiem. Tenisists Ernests Gulbis. Lai gan izdaudzināts savas skeptiskās attieksmes dēļ pret Latvijas žurnālistiem, viņš tomēr ir piekritis sarunai ar Ievu Alberti. Atbruņojoši tiešs un atklāts. Gulbis teic, ka pēdējos gados sāk novērtēt pūles – saprast, ka uz talanta rēķina vien «neizbrauksi». Viņu kaitina garlaicīgi jautājumi, tāpēc plēš jokus. Bet ir godīgs arī par bailēm. Un vientulību, jo teniss iemācot domāt tikai par sevi.
Tenisa vai kā cita dēļ, bet tikai par sevi domāt perfekti iemācījušies vēl divi šīsnedēļas varoņi, Parex bijušie īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis. Izrādās, viņi izvēlējušies nepadoties un nepieņemt bankas zaudēšanu kā nelabojamu. Sanita Jemberga izpētījusi, ka abi izteikuši piedāvājumu par bankas daļu atpirkšanu un gatavojas tiesvedībai, ja tiks apdraudēti viņu noguldījumi vai dāsnie procentu miljoni. Valsts šajā Parex sāgā izrādīsies tik stipra, cik vājš atbildības ķēdē būs sīkākais ierēdnītis, kurš vienkārši dara savu «darbu».
Taču atvados ar priecīgu ziņu – īpaši sirsnīgi sveicieni tiem gandrīz tūkstoš lasītājiem, kas no šā mēneša pievienojušies mūsu abonentu pulkam. Paldies par jūsu izvēli!

.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu