Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Arī jūnijā populārākie politiskie spēki ir Saskaņas centrs (18,5%), Vienotība (16,2%) un Zaļo un Zemnieku savienība (11,3%), rāda Latvijas faktu aptauja. Aptaujātāji pirmo reizi centušies noskaidrot jaunās apvienības Par labu Latviju kopējo atbalstītāju skaitu. Šo veidojumu ir gatavi atbalstīt 5,3% vēlētāju, kas ir aptuveni tikpat, cik iepriekš sasummējot Tautas partijas un LPP/LC atbalstītāju skaitu. Arī TB/LNNK un Visu Latvijai kopīgi veidojamajai apvienībai atbalstītāju skaits palicis aptuveni tāds pats kā pirms tam abām partijām kopā – 4,4%. Vēlēšanās nepiedalītos 14,6% vēlētāju, bet 23% nav izlēmuši, par ko balsot.

ZZS biedrs un Jelgavas mērs Andris Rāviņš netieši apstiprinājis, kāpēc Saskaņas centrs cer pēc vēlēšanām veidot valdību, – jo ZZS varētu strādāt valdībā SC premjera vadībā. «Manuprāt, tas būs ļoti skumīgi Latvijai kopumā,» Rāviņš prognozē intervijā BNS. Viņaprāt, SC «pašlaik strādā ļoti pragmatiski un bez dažādiem iekšējiem skandāliem», taču «viņu nākšana pie varas būs ļoti skumja Latvijai». Tomēr, ja SC «būs spiests» pēc vēlēšanām piedāvāt savu premjera amata kandidātu, ZZS varētu šādā valdībā strādāt. Rāviņš uzskata, ka ZZS esot politiskais spēks, kurš valstī garantējot stabilitāti un virzību, bet citi politiskie spēki esot apvīti ar nepārtrauktiem skandāliem, intrigām un dīvaini pieņemtiem lēmumiem, par kuriem mēs varot tikai pabrīnīties.

Kultūras ministrs Ints Dālderis iestājies partijā Jaunais laiks. «Vienotība ir tas politiskais spēks, kas saredz kultūru par vienu no nozīmīgākajām nacionālajām prioritātēm ilgtermiņā. Tas saskan ar manu pārliecību par latviešu valodu un kultūru kā nacionālas valsts stūrakmeni,» Dālderis saka paziņojumā presei. Viņš šāgada pavasarī pameta Tautas partiju, kad tā aizgāja no valdības, un palika kultūras ministra amatā Dombrovska vadītajā valdībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu