Alu dzer? Nē, baudu • IR.lv

Alu dzer? Nē, baudu

6
«Darbā neviens nezina par manu aizraušanos.» Atis ir ierēdnis, darbojas vides jomā. Foto — Jānis Saliņš, F64
Ieva Alberte

Blogojot par alu, Atis Rektiņš atklājis interesantus faktus un izveidojis domubiedru kopienu, kas brūvē 

Lielisks blogs, vienkārši kapitāls! Vārds «blogs» tam pat nepiestāv, jo vietne Labsalus.lv (zināms arī kā dzerualu.wordpress.com) nav paģiru rīta pieraksti, bet plašs informatīvs materiāls. Piemēram, par ģenētiski modificēto alu, par to, kā ražotāji uz etiķetēm mēdz samelot, par to, vai latviešu alum maz pienākas Zaļās karotītes zīme. Ir arī balsojumi par gardākajiem aliem, alus stilu skaidrojumi, apskati, bildes, tulkojumi, latviešu alus gids ārzemniekiem. 

Bloga autors Atis Rektiņš par alu interesējas nopietni: gan brauc uz darītavām, gan lasa specializēto literatūru, piemēram, žurnālu Beer Advocate un, protams, alu degustē. Blogu aizraujoši lasīt bija pat man, alus nedzērājai, jo autors necenšas nevienam izpatikt ar savu viedokli vai gaumi. «Šeit es rakstu par alu. Galvenokārt par to alu, ko esmu izdzēris. (..) Rakstu par interesantiem aliem, kā arī ar alu saistītiem ievērību cienīgiem notikumiem. Uz objektivitāti nepretendēju, reklāmrakstus neievietoju.» 

LIETUVIEŠIEM IR IZDOMA 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu