Elita gribēja vest mājās • IR.lv

Elita gribēja vest mājās

6
Ainārs Eglīte
Anda Burve-Rozīte

Kad tapa šis stāsts, mūziķis Jānis Grodums (52) bija reanimācijā. Otrdienas vakarā, tikai mirkli pirms žurnāla drukāšanas no viņa dzīvesbiedres Elitas Patmalnieces uzzinājām, ka Jāņa sirds apstājusies

Ir darbdienas rīts. Elitas krāšņajā Blaumaņa ielas dzīvoklī lielā stikla traukā slīgst jasmīni, bet saule uz guļamistabas sarkanajām sienām met sauleszaķīšus. Ir sutīgs, viņa ielej mazliet baltvīna ar ledus gabaliņiem un atslīgst barokālā melna samta krēslā. Klēpī kaudzīte ar bildēm, tās Jāņa. 

Elita tikko atgriezusies no slimnīcas un pēcpusdienā brauks atkal. Divreiz dienā. Tā jau pusotru mēnesi. Maija sākumā Līvu mūziķis ar leģendāro «nebalsi» tika ievietots slimnīcā ar smagu hepatītu. 

Lai vai kā, vislielākā Elitas un Jāņa vēlēšanās tagad ir – atgriezties abiem kopā mājās. Pirms divarpus gadiem Ziemassvētku laikā Jānis pie Elitas ieradās ar savām ģitārām un palika. Iemīlējās. Atzinās, ka nekad nebūtu domājis ko tādu vēl piedzīvot piecdesmit gadu vecumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu