Labais un sliktais Stīvs • IR.lv

Labais un sliktais Stīvs

2
Apple boss Stīvs Džobss planšetdatora iPad pirmizrādē šā gada 27.janvārī Sanfrancisko. Līdz šim ASV un vēl 12 valstīs pārdoti jau vairāk nekā divi miljoni iPad. Foto — AFP/LETA

Apple kļuvis par pasaulē vērtīgāko informācijas tehnoloģiju uzņēmumu. Tā vadītājs Stīvs Džobss (55) ir ļoti īpatnējs uzņēmējs, kura rakstura īpašības gan palīdzējušas izcelties, gan smagi paklupinājušas. Tikko nācis klajā jaunais iPhone 4

Jau sešus gadus Jackling House saimnieks cenšas nojaukt savu dzīvesvietu netālu no Sanfrancisko, lai tās vietā uzbūvētu labāku. Viņš ienīst veco namu, jo «tas ir pretīgākais, ko nācies redzēt». Ienīst tik ļoti, ka uz laiku pat izvācās no tā. Vienkārši nojaukt viņš nevar, jo iebilst kultūras mantojuma aizstāvji. Taču tad tika panākta vienošanās. Saimnieks samaksās 600 000 dolāru, lai māju izjauc un pārved uz citu vietu. Tā nav liela uzvara pēc viņa standartiem, taču dod gandarījumu. Pēdējā laikā privāti viņam nav klājies labi. 

Pērn jūnijā avīze The Wall Street Journal pirmā atklāja, ka Stīvam Džobsam, Apple šefam un Jackling House saimniekam, pavasarī veikta aknu pārstādīšana. Tas noticis Memfisā, jo tur ir īsāka transplantāciju gaidošo cilvēku rinda. Taču pat tur atrašanās saraksta sākumā nozīmē, ka persona ir tuvu nāvei. Džobss tik tiešām bija «tobrīd visslimākais pacients», apstiprināja slimnīca. 

Blogeris Filips Emlers de Vits aprakstīja operācijas drūmās detaļas: «Viņš ir zaudējis žultspūsli, daļu kuņģa, daļu aizkuņģa dziedzera, tievās zarnas augšējo daļu un tagad dzīvo ar svešu aknu. Tas nozīmē, ka, visticamāk, līdz mūža beigām būs jālieto imūnsistēmu regulējošas zāles. Nekas patīkams.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu