Sagrauž no iekšpuses • IR.lv

Sagrauž no iekšpuses

2

Normunda Vilnīša darbības plāni sakrīt ar politiķu vēlmēm vājināt KNAB 

Vai KNAB vadītājs Normunds Vilnītis kļūs par premjera Valda Dombrovska klupšanas akmeni līdzīgi kā Alekseja Loskutova dēļ krita Aigara Kalvīša valdība? Šādas paralēles iezīmējas, vērojot pēdējo nedēļu notikumus ap KNAB – darbinieku protestu pret vadītāju un premjera prasību atcelt pēdējo reorganizāciju. Tiesa, fons ir cits – Loskutovam trūka politiskā atbalsta, toties bija liela sabiedrības uzticība, savukārt Vilnītis diez vai sapulcinās mītiņotājus, bet viņam jaušama stingra politiskā aizmugure.

Mēs izvērtējām piecus pašlaik akūtākos jautājumus par KNAB un secinājām – lai arī formāli diskusiju centrā ir jautājums par Vilnīša īstenoto KNAB reorganizāciju, faktiski problēmas sakne ir cita. Proti, KNAB kārtējo reizi saduras divas pretējas intereses. To, kuri vēlas apkarot korupciju, un to, kuri vēlas apkarot KNAB. Pēdējā kauja vēl nav galā, taču sekas jau jūtamas – KNAB spēki tiek šķiesti šķietami iekšējās sadursmēs un ir novājināti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu