Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

5.jūnijā sākās priekšvēlēšanu aģitācijas periods, kurā partijām un arī «trešajām personām» noteikti priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi. Atšķirībā no 2006.gada, kad notika 9.Saeimas vēlēšanas un ierobežojumi tika attiecināti uz 270 dienām pirms vēlēšanām, 10.Saeimas vēlēšanu kampaņā ierobežojumi ir spēkā tikai 120 dienas. Tie attiecas uz reklāmas izvietošanu, pasta pakalpojumu izmantošanu, kā arī labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu. Minētie izdevumi nedrīkst pārsniegt Ls 571 212, ja partija kandidē visos piecos vēlēšanu apgabalos. 

Nākamā gada budžetā būs jāveic konsolidācija par 395-440 miljoniem latu, pēc tikšanās ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Vienošanās arī paredz, ka nākamā gada budžeta deficīts nevar pārsniegt 6% no iekšzemes kopprodukta. Latvija turpinās saņemt aizņēmumu no SVF, Pasaules Bankas, Eiropas Komisijas, taču pagaidām tiks atlikti aizņēmumi no atsevišķām aizdevējvalstīm. 

Aiz digitalizācijas afēras varētu būt stāvējis Andris Šķēle, liecina presē nonākušie kriminālprocesa materiāli. Daudzmiljonu pasūtījumu par digitālās TV ieviešanu savulaik saņēmušajā ārzonas firmā Kempmayer Media Limited daļēja patiesā labuma guvēja pastarpināti bija politiķa ģimene – meitas un šķirtā sieva. Digitālās TV krimināllietu KNAB ierosināja 2003.gadā, bet izskatīšanai tiesā nodeva 2007.gadā, pirms tam atsevišķi izdalot jaunu kriminālprocesu par krāpšanu un naudas atmazgāšanu. Kopumā apsūdzētas 20 personas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu