Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Vienotība pārtraukusi sarunas par sadarbību ar TB/LNNK un Visu Latvijai!, un apvienības vēlēšanu sarakstā pamatā būs tajā ietilpstošo partiju Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un Sabiedrība citai politikai pārstāvji. Apvienības sarakstā nebūs arī «kvotas» bezpartejiskiem kandidātiem. Sarmīte Ēlerte (attēlā) un viņas domubiedri ir gatavi pievienoties kādai no apvienības partijām. Joprojām turpinās sarunas ar reģionālajām partijām no Tukuma un Liepājas, kā arī Kristīgi demokrātisko savienību. Tāpat iespējama atsevišķu politisko spēku pārstāvju pievienošanās, piemēram, no Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas. Savukārt TB/LNNK pirmdien nolēma veidot apvienību ar Visu Latvijai!

No 28.maija līdz 1.junijam Rīgā notika NATO Parlamentārās asamblejas pavasara sesija. Tajā izskatīja gan ar militāro, gan ar nemilitāro drošību saistītus jautājumus, arī globālās ekonomiskās krīzes izraisītās sekas. NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens ziņoja par paveikto jaunās NATO drošības stratēģijas koncepcijas izstrādē. Pirms pasākuma un tā laikā Latvijā bija atjaunota robežkontrole.

Valsts funkciju samazināšanas rezultātā pērn ietaupīti 719 miljoni latu, teikts Valsts kancelejas pārskatā par 2009.gadu. Deleģējot funkcijas, izdevies ietaupīt vairāk nekā 5 miljonus latu, pārtraucot funkciju izpildi – vairāk nekā 40 miljonus latu. Bet izdevumu samazinājums par vairāk nekā 671 miljonu latu iegūts, optimizējot funkciju izpildi, reorganizējot valsts pārvaldes iestādes un veicot citas kvalitatīvas izmaiņas. Arī pašas Valsts kancelejas budžets, salīdzinot ar 2008.gadu, bija par 22% jeb 3,27 miljoniem latu mazāks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu