Triumfs mandarīnu krāsas uzvalkā • IR.lv

Triumfs mandarīnu krāsas uzvalkā

5
Uzņēmējs Valērijs Belokoņs. Foto: Edijs Pālens, LETA
Anita Brauna

Nīkuļojošā Blackpool futbola kluba ievešana Anglijas premjerlīgā Valērijam Belokoņam atnesusi ne vien 90 miljonus mārciņu, bet arī agrāk nepazītas sajūtas

Valērijs Belokoņs mani sagaida savas bankas Baltic International bank birojā, pamatīgi restaurēta Vecrīgas nama pēdējā – bēniņu – stāvā. Klasiskā tumšā uzvalkā, tumši zilā kaklasaite saskaņota ar kabatas lakatiņu. Ne miņas no ekstravagantā kunga koši oranžā uzvalkā, kura fotogrāfijas pēdējās nedēļās pārpludinājušas britu un arī Latvijas presi. 

Britu avīzes, kurās aprakstīta futbola kluba Blackpool sensacionālā iekļūšana Eiropas elitē – Anglijas premjerlīgā, izklātas arī Belokoņam uz galda. Blackpool līdzīpašnieku britu prese dēvē par Latvijas «oligarhu» – tai pašā vārdā, kuru parasti attiecina uz krievu miljardieriem. «Belokoņs – stila ikona,» vēstīts zem kādas Blackpool līdzīpašnieka fotogrāfijas. 

«Nevar teikt – oranžā krāsā, tā ir citam futbola klubam. Mums ir mandarīnu krāsa,» paskaidro Belokoņs. Uzvalku viņam nācies šūt pēdējā brīdī, pildot agrāk Sky telekanāla žurnālistiem doto solījumu – ja Blackpool spēlēs play-off finālā, viņš uz šo spēli ieradīsies mandarīnu krāsas uzvalkā. Ancuks darināts tepat Rīgā. «Tā nav pati dārgākā cena par iekļūšanu finālā,» piebilst baņķieris. Uz galda viņa kabinetā šodien arī konfektes ir mandarīnu krāsā – tās esot gatavotas Ķuzes fabrikā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu