Lielā avantūra • IR.lv

Lielā avantūra

6
Sanita Jemberga

Pirms četriem gadiem, pārsteidzot Turīnas olimpisko spēļu noslēguma skatītājus, latviešu vēja tuneļu pavēlnieki Aerodium zaudēja 300 000 latu, bet ieguva slavu. Šogad viņi rekordtempā ceļ Latvijas paviljonu EXPO Šanhajā. Sliktākajā brīdī uzņēmuma zaudējumi bija Ls 600 000, un nekas vēl nav beidzies. 1.maijā, kad izstāde vērs durvis, Latvijas paviljons būs ciet un tāds paliks vismaz divas nedēļas. Aerodium īpašnieks Ivars Beitāns šoreiz uz spēles ir licis visu – reputāciju, biznesu un savu māju

Neviens nevarēs vainot Šanhajas EXPO apmeklētājus, ja viņiem liksies, ka ir redzējuši virs jumtiem plivināmies cilvēkus. Tas nozīmē, ka viņi būs tikuši līdz Latvijas paviljonam. 

Viņi nezinās, ka tā tapšanas vēsture ir diezgan precīza mūsdienu Latvijas ilustrācija. Gan valdības nespējai ilgstoši pieņemt lēmumu un sākt gatavoties laikus, gan «ja nav man, lai nav nevienam» pieejai naudas atvēlēšanā un strīdiem par nenotikušiem konkursiem. Gan privātu entuziastu pēdējā brīža ielekšanai projektā, kura galīgā cena nav skaidra nevienam. Vēl mazāk skaidrs, kurš par to maksās. 

Viņiem, cerams, vienkārši patiks. Mēs, cerams, kaut ko iemācīsimies. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu