Viegli būt jaunam • IR.lv

Viegli būt jaunam

3
Foto — OnePiece

Lai arī norvēģu modes blogeri spilgtāko pavasara modes tendenci apzīmē ar «stygg », proti, «neglīts» un iesaka to vilkt tikai Helovīnu vakarā, arvien lielāku popularitāti Norvēģijas jauniešu garderobē iegūst OnePiece . Šis apģērba gabals, kas atgādina bēbju kombinezonu, šķiet, raksturo mūsdienu  jauniešu attieksmi pret izskatu un dzīvi – ko tur daudz ņemt galvā! Savā ziņā OnePiece ir krustojums starp Norvēģijā tradicionāli iecienīto sportisko stilu un jauniešu interpretāciju tam, ko viņi saprot kā amerikāņu chill-out kultūru.

Man personīgi pirmie divmetrīgie puiši, ko sastapu čāpojam pa vēl nenokusušo sniegu, atgādināja par to, ka nāk pavasaris un tūlīt ielas būs pārpildītas ar russ – vidusskolas pēdējo klašu skolēniem, kas ģērbušies tā sauktajās russedress – krāsainās biksēs, kas šūtas pēc strādnieku darba apģērba principa. Norvēģijā ir tradīcija, ka pirms eksāmeniem, kas sākas maijā, jebkurš jaunietis var atļauties visu, kas ienāk prātā, sākot ar nevainīgu alus iedzeršanu un beidzot ar masveida ālēšanos pilsētā, braukājot apkārt ar izkrāsotiem autobusiem. Russ pavasaris beidzas ar gājienu Norvēģijas neatkarības dienā 17.maijā – ar to tiek simboliski atzīmēta bērnības beigšanās un pieaugušo dzīves sākums.

Jaunais modes kliedziens OnePiece , tāpat kā russedress , ļauj justies brīvam no dzimuma, bailēm no nākotnes un ļauj svinēt jaunību un pavasari. Un, protams, ir arī ļoti praktisks, jo nenodod vietu un veidu, kā nācies pārnakšņot.

OnePiece cena ir aptuveni 1400 norvēģu kronu jeb Ls 125.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu