Kaspars Kalniņš • IR.lv

Kaspars Kalniņš

1
Foto — Andrejs Strokins, F64
Ieva Puķe

Vadošais pētnieks RTU Materiālu un konstrukciju institūtā, kurš atzīts par piemērotu sadarbībai ar Eiropas Kosmosa aģentūru.

Talantīgais zinātnieks risina lidmašīnu konstrukciju drošības jautājumus, ir piedalījies nākamās paaudzes Airbus korpusa un spārnu modelēšanā. Pagājušonedēļ Leonardo da Vinči jubilejas konferencē viņš vadīja diskusiju «Vai izgudrot var tikai ģēnijs?»

Vecums: 30. Tēvs un māte: Andris un Daina Kalniņi, ķīmiķi, RTU absolventi. «Loģiski – uz citu universitāti negāju.» Jau skolas laikā uzvarēji eksakto priekšmetu olimpiādēs? «Nē. Savā Rīgas 3.vidusskolas klasē biju jaunākais, turklāt palaidnis. Lielas cerības uz manām prāta spējām neviens nelika.» Pamanāmākā palaidnība? «Barikāžu laikā ar klasesbiedriem uzturot kaujiniecisku garu, pie Trīs brāļiem sastiepām kokmateriālus un uztaisījām tik lielu sārtu, ka mūs ļoti nobāra un aizdzina mājās.»

Būt zinātniekam ir stilīgi? «Par stilīgumu nezinu, bet bieži saskaros ar stereotipu «vecis ar brillēm un bārdu». Tāpēc slinkuma iespēju robežās skuju bārdu.» XXI gadsimta ievērojamākais izgudrojums varētu būt? «Pretvēža zāles vai jauna alternatīvās enerģijas ražošanas metode.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu