Aizklātā nodevība • IR.lv

Aizklātā nodevība

4
Aivars Ozoliņš

Augstākās tiesas priekšsēdētājam jāatgādina deputātiem, ka Saeima nav rulete

Atkārtots Saeimas balsojums par ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, ja tas notiktu pirms, nevis pēc Saeimas vēlēšanām, dotu cerības saglabāt politiski neietekmējamu Ģenerālprokuratūru. Aicinājumi atstāt lemšanu nākamajai Saeimai šķiet tuvredzīgi. Jaunā Saeima var izrādīties tik slikta, ka var nākties bažīties par apdraudējumu ne tikai tiesu varas neatkarībai. 

Par Saeimas vēlēšanām dzirdam, ka tās izšķiršot valsts attīstības turpmāko virzienu. Bet ko īsti tas nozīmē? Vienā līmenī izšķiršanās ir skaidra – vai nu godīgākas un atklātākas politiskās kultūras nostiprināšanās, vai nu irstošās politbiznesa korporācijas atgriešanās pie varas. Taču 10.Saeimas vēlēšanas kā izšķiršanās starp Rietumiem un Austrumiem līdz šim bija bijusi drīzāk metafora izvēlei starp abiem minētajiem politiskās uzvedības modeļiem, nevis «ģeopolitiskiem» valsts orientācijas virzieniem. Saskaņas centra vadoņa Jāņa Urbanoviča pastāvīgi stāstītajam, ka viņš pēc vēlēšanām veidošot valdību, nebija nekāda loģiska pamatojuma. 

Nebija līdz pagājušajai ceturtdienai. Līdz ar balsojumu pret Maizīša apstiprināšanu ir tapusi jauna koalīcija, kas var ļaut Kremļa saimniekiem beidzot iegūt to, kas līdz šim nekad nebija izdevies – viņiem paklausīgu Latvijas valdību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu