Rēzeknē starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place" • IR.lv

Rēzeknē starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place”

27
Latgales kultūras vēstniecība "Gors". Foto: Edijs Pālens, LETA

Rēzeknē V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place” turpināsies līdz 20.augustam

Trešdien plkst. 19 Latgales koncertzālē “Gors” Lielajā zālē notiks kinofestivāla atklāšanas koncerts, kura pirmajā daļā ar muzikālo uzvedumu “Dasadūrt dabasim” uzstāsies vokālā studija “Skonai”, bet otrajā daļā būs festivāla filmu prezentācijas un aktieru priekšnesumi. Paredzēts, ka atklāšanā ar savu klātbūtni klātesošos pagodinās aktieri Irina Mirošņičenko, Boriss Galkins, Inna Razumihina, Sergejs Šakurovs un dziedātāja Irina Švedova. Atklāšanas koncerta vadītājs būs mūziķis un aktieris Kristaps Rasims.

Plkst. 21. jumta terasē notiks kino un vīna vakars, kurā varēs vērot režisora Aivara Freimaņa 1974.gada spēlfilmu “Ābols upē”. Plkst. 21.30 mazajā zālē būs skatāma 2013.gadā izdotā Krievijas drāma “Ģeogrāfs nodzēra globusu”.

Festivāla gaitā skatītājiem būs iespēja iepazīt kopumā 25 konkursa īsfilmas no 17 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Īslandes, Krievijas, Polijas, Vācijas, Libānas, Gruzijas, Lielbritānijas, Čehijas, Itālijas un Bulgārijas. Konkursa īsfilmas Latgales vēstniecībā “Gors” varēs skatīties arī 17., 18. un 19.augustā no plkst.16 līdz 19. Pirms seansiem būs iespēja tikties ar vairāku filmu veidotājiem.

Konkursa filmas vērtēs starptautiska žūrija – kinorežisors un pedagogs Arvo Iho (Igaunija), kino un teātra aktrise Lilita Ozoliņa (Latvija), kinorežisors Kristiāns Verners (Vācija), lietuviešu izcelsmes spāņu kinorežisors un scenārists Aļģis Arlausks (Spānija), kā arī kino un teātra aktrise Irina Ševčuka (Krievija). Festivāla noslēgumā tiks pasniegtas balvas nominācijās: “labākais režisors”, “labākais scenārijs”, “labākais operators”, “labākā aktrise”, “labākais aktieris” un “Grand Prix”, viens no konkursantiem saņems arī Rēzeknes pilsētas domes speciālbalvu.

Svētdien, 20.augustā, no plkst.10 līdz 15 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā mazajiem skatītājiem tiks izrādītas vairākas animācijas filmas un divas spēlfilmas. 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu