"Reģionu alianses" vadītājs: Bondara aiziešana no priekšsēdētāja amata LRA neapdraud • IR.lv

“Reģionu alianses” vadītājs: Bondara aiziešana no priekšsēdētāja amata LRA neapdraud

20
Mārtiņš Bondars atbild uz jautājumiem Rīgas domē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Par Bondara kandidēšanu uz augstiem amatiem Ence saka: “Nepārtraukti iet un nepārtraukti zaudēt – tas var tautai likties jau smieklīgi”

Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara pēkšņais paziņojums par aiziešanu no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) valdes priekšsēdētāja amata bija pārsteigums visiem, bet apvienības darbību tas neapdraud, intervijā aģentūrai LETA sacīja “Reģionu alianses” valdes priekšsēdētājs, Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

“Reģionu alianse” un Vidzemes partija, kas veido LRA, līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām varētu pārtapt par vienotu partiju. Bondars jau četrās vēlēšanās ir gājis kā LRA “pirmais numurs” – Eiropas Parlamenta vēlēšanās, 12.Saeimas vēlēšanās, Valsts prezidenta vēlēšanās un Rīgas domes vēlēšanās. Tomēr ne visas tās bija veiksmīgas. Bondars ir vēlējies kļūt arī par Ministru prezidentu. Ence šaubās, vai Bondaram ir jēga piekto reizi startēt kā LRA izvirzītam Ministru prezidenta kandidātam. “Nepārtraukti iet un nepārtraukti zaudēt – tas var tautai likties jau smieklīgi,” teica Ence.

Bondars jau labu laiku ir “Reģionu alianses” biedrs un bija ievēlēts par LRA valdes priekšsēdētāju. Viņš pēc rakstura ir izteikts līderis. Bondaram patīk uzstāties un publiski paust savu viedokli. Pārējie LRA biedri esot nedaudz piezemētāki un nelaužoties skaļi izteikt savu viedokli. Bondars ir tendēts vienmēr būt pirmais. Politologi apgalvo, ka politiķim tā ir laba īpašība, intervijā uzsvēra Ence.

“Vai Bondaram, kas bija LRA un tās Saeimas frakcijas vadītājs, bija jākandidē Rīgas domes vēlēšanās? Godīgi sakot, es biju pret, jo nebiju pārliecināts, ka Bondaram pēc vēlēšanām izdosies kļūt par Rīgas domes priekšsēdētāju. Politiķi, kuri izdomāja kampaņu “Gāžam Nilu!”, bija pārliecinājuši Bondaru, ka viņam jākandidē,” teica Ence. Pēc viņa domām, sauklis: “Gāžam Nilu!” vairāk būtu iederējies pagājušā gadsimta 90.gados, ne šodien.

LRA noteikti startēs nākamajās Saeimas vēlēšanās. “Vēl nevaram pateikt, kurš būs mūsu saraksta līderis un Ministru prezidenta amata kandidāts. Nesen notika neliela LRA pārstāvju sapulce, kurā nākamā līdera vārds netika nosaukts. Augustā un septembrī runāsim par sadarbību 2018.gadā ar citām reģionālajām partijām, pēc tam arī meklēsim jaunu līderi. Man ir bažas, vai Bondaram ir jēga piekto reizi startēt kā LRA Ministru prezidenta kandidātam. Nepārtraukti iet un nepārtraukti zaudēt – tas var tautai likties jau smieklīgi. Tā būs ne tikai Bondara, bet arī LRA izvēle, kā rīkoties,” uzsvēra Ence.

 

Komentāri (20)

Austras koks 16.08.2017. 08.49

Nu es tik vieglprātīgi LRA vietā neuzvestos. LRA Saeimā faktiski ievilka Bondars+Kaimiņš. Tagad abu nav. LRA var arī savus 5% nedabūt.

Bet Bondars, visticamāk, būs izlēmis samesties kopā ar Pūces partiju, un izmantoja veiksmīgu brīdi aiziešanai ar skaistu žestu. Rīgas vēlēšanas parādīja Bondara potenciālu būt lokomotīvei, kā arī parādīja Pūces partijai gaismu tuneļa galā tikšanai Saeimā. Var jau būt, ka abas partijas sametīsies kopā uz nākamās Saeimas vēlēšanām, bet tik pat labi Pūces partija var būt izdomājusi, ka nonpārējiem regionāļiem labums ir nulle, un ka pietiek ar vienu pašu Bondaru.

Un ejot uz Saeimu, ideoloģijai tomēr ir nozīme. Ja ekonomiskais liberālisms abām partijām varētu vēl sakrist, tad Pūces partijas sociālais liberālisms diezin vai regionāļiem un viņu elektorātam būtu pa prātam.

+3
0
Atbildēt

0

Andra Tallija 16.08.2017. 14.18

Paga, paga, pirms RD vēlēšanām Bondars taču dievojās, ka uz Saeimu 2018.g. nekandidēs, bet turpinās darbu RD!

0
0
Atbildēt

1

    Austras koks > Andra Tallija 16.08.2017. 15.01

    Vai nebija tā, ka viņš teica, ka ja netiks par mēru, un ja būs opozičijā, tad tik un tā paliks strādāt RD par ierindas deputātu? Jo es par tām nākamajām vēlēšanām tā īsti neatceros, ka būtu minēts. Bet varbūt esmu palaidis garām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Rasa 16.08.2017. 11.55

Pragmātiska attieksme, nekādu problēmu. Viens krīt, vietā – nākosais.

Kas “…var tautai likties smieklīgi.(A.E.)” – ir grūti prognozējams.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu