Strīķe: Vējonis cenšas izvairīties no atkārtotas Tautas sapulces pie Rīgas pils • IR.lv

Strīķe: Vējonis cenšas izvairīties no atkārtotas Tautas sapulces pie Rīgas pils

18
Juta Strīķe. Foto: Zane Bitere, LETA

JKP jau divas reizes liek mainīt 23.augustā paredzētās Tautas sapulces norises vietu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izvairās no atkārtotas Tautas sapulces norises pie Rīgas pils, aģentūrai LETA sacīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe, Rīgas domes deputāte Juta Strīķe.

JKP Rīgas domē bija iesniegusi pieteikumu rīkot jaunu Tautas sapulci pie Rīgas pils 23.augustā plkst.19. Pēc tam partijas pārstāvjus Rīgas domē informēja, ka šajā vietā pasākumu rīkot nevar un to domei pavēstījusi Valsts prezidenta kanceleja. Viens no iemesliem minēts kādas delegācijas gaidāmā vizīte. Tāpat norādīts uz šajā vietā notiekošajiem remontdarbiem.

Strīķe gan teic, ka šāda, iespējams, ārvalstu delegācijas vizīte prezidenta kalendārā nav norādīta un arī šāds notikums nebūtu vērtējams kā šķērslis pasākuma norisei. Savukārt par remontdarbiem politiķe interesējusies to norises vietā un uzzinājusi, ka šie darbi ir vai nu noslēgušies vakar vai tiks pabeigti šodien.

Politiķe uzskata, ka šādi turpinās “gļēvā” rīcība – valsts augstākā amatpersona nav sniegusi atbildi arī uz iepriekš jūlijā notikušās tautas sapulces manifestu.

Tagad JKP ir iesniegusi pieteikumu uz sapulces norisi 23.augustā plkst.19 Rātslaukumā, un aicina iedzīvotājus sekot līdzi, kur politiskais spēks varēs organizēt pasākumu.

Iepriekš partija lūdza atļaut pasākumu rīkot Doma lakumā, pēc tam saskaņojamo norises vietu nomainīja uz Rātslaukumu. Tagad JKP “pusneoficiāli” uzzinājusi, ka pieminētā “mistiskā” delegācija, uz kuru atsaucas prezidenta kanceleja, šajā laikā plāno ieturēt maltīti kādā vietā pie Doma laukuma, tāpēc arī tur nebūtu iespējams rīkot plānoto sapulci, saka Strīķe.

Politiķe sarkastiski izteica cerību, ka delegācijas pārstāvji nenolems apskatīt Rolanda statuju, kas liegtu pasākumu rīkot arī Rātslaukumā. To, ka pasākumam ir atteiktas jau divas vietas, Strīķe vērtē kā “vājprātu” un acīmredzamu vēlmi neļaut rīkot pasākumu. Šādas situācijas esot Krievijā, kur netiek ļauts rīkot pasākumus vai netiek saskaņoti to maršruti, sacīja Rīgas domes deputāte.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai LETA teica, ka Tautas sapulci pie Rīgas pils nevarēja saskaņot, jo tur notiek remontdarbi. Tiekoties ar Strīķi, tas ticis izskaidrots. Pēc tam viņa vēlējusies pieteikt tautas sapulci Doma laukumā, bet tur plānotajā laikā paredzēts cits pasākums, tāpēc Strīķei tika piedāvāts pasākumu organizēt Rātslaukumā. Pēdējais iesniegums saņemts par Tautas sapulces organizēšanu Rātslaukumā 23.augustā plkst.19.

Savukārt Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka 23. un 24.augustā notiks Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera un Elkes Bīdenbenderes kundzes oficiālā vizīte Latvijā. Precīza vizītes programma vēl nav zināma.

JKP paziņojusi, ka 23.augustā plkst.19 rīkos jaunu Tautas sapulci, kurā saistībā ar problēmām oligarhu lietas parlamentārajā izmeklēšanā prasīs “atdot varu tautai, kā to skaidri un gaiši nosaka Satversme”.

13.jūlijā JKP tautas sapulcē par tiesiskumu pie Rīgas pils bija pulcējušies vairāki simti cilvēku, kuri pauda neapmierinātību ar valsts politisko vidi, kura atklājusies publiskotajās oligarhu sarunās.

Komentāri (18)

Austras koks 14.08.2017. 17.38

Nezinu vai Vējonis, vai Ušakovs, vai abi kopā, bet šitāda vairākkārtēja pasākuma vietas pārspēlēšana tikai rada papildus interesi par pasākumu un JKP. Tupi ir tie pasākuma vietas pārspēlētāji :)

+10
0
Atbildēt

1

    edge_indran > Austras koks 14.08.2017. 22.42

    —————

    Varā esošie arī pirms 30. gadiem īpašu apķērību neizrādīja. Labi vēl, ka V.Bugaja komandētie miliči savu pienākumu izpildīja, kad nesankcionētā mītiņa dalībnieki sāka pa ielu skraidīt, lai automašīnas neaizķertu. LPSR 1987.g. vēl puslīdz kārtība bija — ne tāda kā aizvakar ASV Šarlotsvilā, kur auto taranēja demonstrantus.

    1987.g. 23. augusts Rīgā

    https://www.youtube.com/watch?v=-_emGdT40ro

    0
    -3
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 14.08.2017. 17.24

vē(ē platais )jons nav prezidents , bet lembes biksīšu ieliktnītis , nevajag jaukt šo lupatbunti ar tautu, kārtīgs prezidents sen būtu atlaidis oligarhu saeimu

+14
-5
Atbildēt

0

dzeris49 15.08.2017. 06.35

Latvijā vari balsot, par ko gribi, kā nokļūst Saeimā, tā ir iekšā Sistēmā un kļūst par skrūvīti.

Nez, ko vajadzēja izadarīt pat ar V, lai tā vairākumā nobalsotu nevis par Eiropas cilvēku Levitu, bet, par to mazizglītoto un prasto Lemberga šestjorku Vējoni, kas pats ir valsts nozagšanas sistēmas skrūvīte?

Un tad vēl V apvainojas – mūs, redzat, vajā prese, par mums neobjektīvi raksta, utt., un paši ko darāt?

Tā ka paši vien vainīgi pie saviem “izcilajiem” reitingieem.

+10
-3
Atbildēt

4

    NYT > dzeris49 15.08.2017. 08.41

    Jūs zināt, kā partijas balsoja aizklātajās vēlēšanās? Redzot, cik daudzi politiķi pieķerti melos, nebūtu tik pārliecināts apgalvot, ka Vienotībai piederēja gala vārds. Levitam nebija iespēju uzvarēt aizklātā balsošanā, to Nacionālā apvienība labi saprata un izmantoja iespēju spodrināt spalvas. Nacionāļiem pašiem nebija vienprātības, jo vairākus neapmierināja Levita etniskā piederība.

    Saeimai jāpieņem likuma grozījumi, lai prezidentu ievēlētu atklātās vēlēšanās, ar to izbeigsies spekulācijas kā kurš balsojis.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 15.08.2017. 14.00

    NYT fake news. Vai tad Levita kungs ir krievs, ka NA varētu neapmierināt viņa nacionālo piederību?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > dzeris49 15.08.2017. 14.04

    to dzeris49

    Domā novilkt līdz tai dienai, kad meļiem izraus mēles un rīklēs salies svinu, jeb tavs astainais un ragainais “dieviņš” tevi ātrāk atsauks?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 15.08.2017. 09.04

    Par NA man vispār nav ilūzijas, trīs no tiem jau atzinās, ka balsos par Vējoni – odiozais ksenofobs Kiršteins un vēl divi, reāli jau noteikti nobalsoja vēl kāds, lai ko viņi tur arī neteiktu.

    Bet, tie bija Āboltiņas vārdi – vairums V frakcijas gatava balsot par Vējoni, un, acīmrdzot, tā arī izdarīja.

    Par atklātu balsojumu piekrītu, bet, mūsu blēdīgajiem politikāņiem tas nav izdevīgs, tāpēc tik drīz tas nebūs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu